Adidas reklamdan çıkardığı Filistinli modelden özür diledi

Yayın tarihi: 25 Temmuz 2024 Perşembe 12:08 pm - Güncelleme: 25 Temmuz 2024 Perşembe 12:08 pm

Adidas, İsrail’in tepkisinin ardından reklam filminden çıkardığı Filistin asıllı model Bella Hadid’den özür diledi.

Adidas 1972 Olimpiyatları’nda kullanılan bir ayakkabı tasarımının Münih katliamını çağrıştırması ve Bella Hadid’i reklamından çıkarması sebebiyle eleştirilerin hedefi olmuştu. Şirket tepkiler üzerine yaptığı açıklamada, kampanyayı “gözden geçirdiğini” duyurmuştu.

FİLİSTİNLİ MODEL REKLAMDAN ÇIKARILDI

İsrail, Filistinli modelin Adidas’ın kampanya yüzü olması nedeniyle markaya tepki göstermişti. İsrail’in Almanya büyükelçiliğinin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Bilin bakalım kampanyanın yüzü kim? Bella Hadid, geçmişinde antisemitizmi yayan ve İsraillilere ve Yahudilere karşı şiddet çağrısı yapan Filistin kökenli bir model” ifadeleri yer almıştı.

Adidas, Filistin’e destek veren ve sık sık İsrail’i eleştiren Bella Hadid’i reklamından çıkarması nedeniyle boykot çağrılarına maruz kalmıştı.

ADIDAS ÖZÜR DİLEDİ

Hadid’in kampanyayı geri çektiği için markaya karşı yasal işlem başlatmayı düşündüğü bildirilirken, Adidas güncellediği mesajında Hadid’den özür diledi.

Özür mesajında, “Ayrıca ortaklarımız Bella Hadid, ASAP Nast, Jules Koundé ve diğerlerinden, üzerlerindeki olumsuz etkilerden dolayı özür diliyoruz ve kampanyayı gözden geçiriyoruz.” denildi.

Adidas “şerit tasarım” davasını kaybetti

Adidas, İsrail'in tepkisinin ardından reklam filminden çıkardığı Filistin asıllı model Bella Hadid'den özür diledi. 

Kaynak: HABER MERKEZİ