Saray’dan emri aldı Işıkhan AKP’li belediyelerin yıllardır biriktirdiği borçları tahsil için hemen düğmeye bastı

Yayın tarihi: 25 Temmuz 2024 Perşembe 11:13 am - Güncelleme: 25 Temmuz 2024 Perşembe 11:31 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan belediyelerin borçları için ‘kaynağından kesinti yapılacak’ demişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “96 milyon TL için harekete geçtik. Parti gözetmeden borç bildirimleri belediyelere gönderildi” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın sözlerinin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan belediyelere borç bildiriminin gönderildiğini açıkladı.

Işıkhan, belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) toplam prim borcunun 96 milyar lirayı bulduğunu belirterek, “Bu noktada yapılması gereken neyse, usulüne uygun şekilde duruma müdahale edilmesi gerekiyor. SGK’ye olan prim borçlarının bir an önce tahsil edilmesi gerekiyor” dedi.

‘PARTİ GÖZETMEDİK’

Harcama ve ödemelerin yapılabilmesinin, SGK’nin ana gelir kaynağı olan sigorta primlerinin düzenli ve eksiksiz toplanmasına bağlı olduğuna işaret eden Işıkhan, şunları kaydetti:

“31 Mart yerel seçimlerinden önce SGK’ye prim borçları biriken belediyelerin olduğuna dikkati çekmiş ve belediyelerin borçlarını ödemesi için bir çağrı yapmıştık. Bunu sözde bırakmadık, SGK aracılığıyla tüm borçlu belediyelere, herhangi bir parti farkı gözetmeksizin borç bildirimlerini gönderdik. Bazı belediyeler bu çağrılarımızı dikkate alıp borçlarını ödeme iradesi gösterdi. Buradan kendilerine teşekkür ediyorum. Ancak bunca uyarıya rağmen hala harekete geçmemiş olan belediyelerin sayısı da ne yazık ki oldukça fazla.”

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada, “Belediyeleriniz Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan birikmiş borçlarını ödesinler. Şu anda belediyelerin borçlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız, kaynağında bu borçların tahsiline başlayacaktır. Öyle 25 kuruşa simit yok. Milletin varlığını değişik yerlerde harcamaya müsaade yok. Hazine ve Maliye Bakanlığı bunların tahsilini artık kaynağında yapacaktır.” demişti.

ERDOĞAN 1,5 MİLYAR DOLAR BORÇLA DEVRETMİŞTİ

Erdoğan’ın ardından 1998 yılında İBB’yi devralan Ali Müfit Gürtuna TELE1’e yaptığı açıklamada Erdoğan’ın İBB Başkanlığını 1,5 milyar dolar borçla devrettiğini söyledi.

CHP belediyeleri hedef alan Erdoğan başkanlığı döneminde İBB’yi 1 buçuk milyar dolar borç ile devretmiş

ÖZGÜR ÖZEL’DEN YANIT

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belediyelere karşı yeni hamlesine Özgür Özel‘den yanıt geldi. Özel, “İstanbul’da vatandaşın kararıyla seçilen İmamoğlu’nun zorla mazbatasını elinden almak neyse, seçilmiş belediye başkanının parasına el koyup hizmet etmesine engel olmak da aynı şeydir. Bu sefer mali darbe yapmaya çalışıyor. Geçen sefer YSK eliyle adli darbe yaptı” dedi.

Özgür Özel’den Erdoğan’a ‘belediye borçları’ yanıtı: Mali darbe yapmaya çalışıyor

Kaynak: TELE1