Yere düşürüldü, yumruk ve tekmeli saldırıya maruz kaldı… Ali Bozan’ın Meclis’te uğradığı şiddete ilişkin DEM Parti’den açıklama

Yayın tarihi: 25 Temmuz 2024 Perşembe 10:52 am - Güncelleme: 25 Temmuz 2024 Perşembe 10:58 am

Haber: TELE1 Haber Merkezi

DEM Parti, Mersin Milletvekili Ali Bozan’ın “TÜİK hırsızlık yapıyor. Gelin deyin ki ‘AKP hırsız değildir’” dedikten sonra AKP’li vekillerin fiziksel saldırısına maruz kalmasına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, “AKP vekilleri tarafından gerçekleştirilen saldırı korkaklığın göstergesidir” denildi.

TBMM Genel Kurulu’nda, DEM Parti Milletvekili Ali Bozan, TÜİK’in verileri sakladığını ileri sürerek emekçilerin hakkını yediğini ileri sürerek AKP sıralarına, “Ben buradan cebinden maaşı çalınan yurttaş adına bağırmak istiyorum; hırsız var, hırsız var, hırsız var. AKP hırsızlık yapıyor, AKP hırsızlık yapıyor. Ben diyorum ki TÜİK eliyle her ay hırsızlık yapılıyor. Gelin kendinizi ifade edin. Ağzınız pislik kokuyor sizin. Kendinize güveniyorsanız gelin deyin ki ‘AKP hırsız değildir’ iki yıldır TÜİK verileri açıklamıyor” diye seslendi.

KARAİSMAİLOĞLU TEKMEVE YUMRUKLA SALDIRDI

Bozan konuşmasının ardından AKP’li milletvekilleri tarafından önce hakarete uğradı ardından fiziksel şiddete maruz kaldı. Oturuma verilen arada meclis kürsüsüne yürüyen AKP’li vekiller Bozan’ın yakasından tutarak yere düşürdü. Eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ve AKP Milletvekili Adil Karaismailoğlu da Bozan’a yumruk ve tekmeyle saldırdı.


“SALDIRGANLIĞI BİR SİYASET BİÇİMİNE DÖNÜŞTÜRÜRSENİZ ALTINDA KALIRSINIZ”

Yaşanan olayın ardından DEM Parti konuya ilişkin açıklamada bulundu. Partinin sosyal medya hesabından paylaşılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“AKP iktidarı kendisine karşı eleştirilere tahammül edemeyerek, gerçeklere karşı şiddete başvurmayı alışkanlık haline getirdi. Milletvekilimiz Ali Bozan’a yönelik kalabalık AKP vekilleri tarafından gerçekleştirilen saldırı korkaklığın göstergesidir.

Sayısal çoğunluğuna güvenerek, siyaseten başa çıkamadığı her eleştiriye karşı şiddete başvuran AKP iktidarını uyarıyoruz. Saldırganlığı bir siyaset biçimine dönüştürürseniz, altında kalırsınız. Sizin bu nobranlığınız ve saldırganlığınız asla partimize ve vekillerimize geri adım attırmayacaktır. Bu saldırganlıkla ne gerçekleri dile getirmemizi ne de halkın sorunlarını meclis kürsüsünde dillendirmemizi engelleyemezsiniz.”

 

Meclis’te TÜİK kavgası! AKP’li Adil Karaismailoğlu’ndan DEM Parti’li Bozan’a yumruk ve tekmeli saldırı

Kaynak: TELE1