Erdoğan’ın ‘borçları ödeyin’ baskısına CHP’li Sarı’dan yanıt: Bu nasıl bir siyasi hırstır?

Yayın tarihi: 24 Temmuz 2024 Çarşamba 7:01 pm - Güncelleme: 24 Temmuz 2024 Çarşamba 7:01 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recp Tayyip Erdoğan’ın CHP’li belediyelere “SGK borçlarınızı ödeyin” tehdidine ilişkin konuşan CHP’li Serkan Sarı “Bir tahsilat arıyorlarsa geçtiğimiz yıllarda yandaş firmaların affedilen yüksek meblağlı vergi borçlarını tahsil etsinler” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AKP grup toplantısında CHP’li belediyeleri hedef aldı. Özgür Özel’e seslenerek “Belediyeleriniz SGK borçlarını ödesin. Öyle 25 kuruşa simit yok” diyen Erdoğan’ın sözleri tehdit olarak anlaşıldı.

TELE1’de yayınlanan Gün Ortası programına konuk olan CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, “Buradaki karar vatandaşa karşı koyulmuş bir tavır ve tepkidir. Nasıl bir siyasi hırssa bu… bu hırs ve bu mantıkla hiçbir yere varamayız.” diyerek Erdoğan’a tepki gösterdi.

Sarı şu ifadeleri kullandı:

“Bugüne kadar tahsil etmedikleri SGK alacakları ve diğer borçların bugün tahsilatına bir telaş içerisinde sarılmalarının sebebi, aslında belediyelerimizin vatandaşa hizmet etmesine engel olmak. Yani aslında vatandaşa hizmete savaş açmış durumda bu yapılan açıklamadan anlaşıldığı üzere. Şayet bir tasarruf yapıyorsa veya bir tahsilat arıyorlarsa geçtiğimiz yıllarda affedilen vergi borçlarını tahsil etsinler. O yandaş firmaların yüksel meblağlı affa uğratılan borçları affedilmesini iptal etsinler.  Bu derece telaşla hareket ediliyor olmasının tek sebebi var. Siyasi ekonomik gerekçeler bu konuyu açıklamak için yeterli değil. Sonuçta AKP’nin yönetmeye devam ettiği belediyeler de var. Anlayış aynen devam ediyor oralarda. Buradaki karar tamamen siyasi. Aslına bakarsanız buradaki karar vatandaşa karşı koyulmuş bir tavır ve tepkidir. Ülkeyi yöneten, tarafsız olması gereken Cumhurbaşkanlığı makamıyla vatandaşın her kesimini kucaklaması gerekirken, bugün bir siyasi partiyle mücadele etme çabasıyla vatandaşı mağdur etmeye çalışıyor.  Belediyeler çalışamazsa vatandaşlar memnun mu olacak? Nasıl bir siyasi hırssa bu… bu hırs ve bu mantıkla hiçbir yere varamayız.”

 

Erdoğan AKP’nin borcunu da CHP’den tahsil edecek! Bursa’da geçmiş dönemin SGK borcu 5 milyar…

“AKP’DEN DEVRALDIĞIMIZ BELEDİYELER BORÇ BATAĞINDA”

CHP’li Sarı, AK Parti’den CHP’ye geçen belediyelerin iş görmez durumda olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:
“AKP’li belediyelerden aldığımız belediyelerimizin çoğu iş göremez durumda. Borç batağı içerisinde, maaş ödeyemez duruma getirilmiş vaziyette. Belediye başkanlarımız hızlı bir şekilde hazırladıkları bir revizyonla, tasarruf tedbirleriyle, uygulamalarla arka bahçeye çevrilmiş olan bu belediyeleri hizmet üreten noktalar haline getirdi. Bu sebeple zaten bu karar alınıyor.  Yani belediyeler çalışamasın, hizmet üretemesin. Böyle bir anlayış olabilir mi? Ülkeyi yöneten bir Cumhurbaşkanı, vatandaşa hizmet sevdasıyla çıkmış olması gereken bir Cumhurbaşkanı belediyelerin vatandaşa hizmet etmesine engel olmaya çalışıyor. Çok acı bir tablo. Bu nasıl memleket sevgisidir? Bu nasıl vatandaş sevgisidir? Anlamak mümkün değil.”

Kaynak: HABER MERKEZİ