CHP belediyeleri hedef alan Erdoğan başkanlığı döneminde İBB’yi 1 buçuk milyar dolar borç ile devretmiş

Yayın tarihi: 24 Temmuz 2024 Çarşamba 4:33 pm - Güncelleme: 24 Temmuz 2024 Çarşamba 5:01 pm

Haber: TELE1 ÖZEL HABER

TELE1 ÖZEL HABER

CHP’li belediyeleri hedef alan Erdoğan, “Bakanlığımız borçların tahsiline başlayacak” dedi. Kaybettiği belediyeleri kıskaca alan Erdoğan’ın da İBB’yi yönettiği dönemde 1 buçuk milyon dolar borç bıraktığı ortaya çıktı.

Yerel seçimlerde büyük hezimete uğrayan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sık sık muhalefet belediyelerini hedef alıyor.

Erdoğan, bugün de partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada, “Belediyeleriniz Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan birikmiş borçlarını ödesinler. Şu anda belediyelerin borçlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız, kaynağında bu borçların tahsiline başlayacaktır. Öyle 25 kuruşa simit yok. Milletin varlığını değişik yerlerde harcamaya müsaade yok. Hazine ve Maliye Bakanlığı bunların tahsilini artık kaynağında yapacaktır.” dedi.

Erdoğan’ın ardından 1998 yılında İBB’yi devralan Ali Müfit Gürtuna’ya tele1.com.tr ulaştı. Gürtuna, İBB’yi 1,5 milyar dolar borçla devraldığını söyledi.

Gürtuna şu ifadeleri kullandı:

“İBB’yi 1 buçuk milyar dolar borçla devraldım. Sıfır borçla devrettim. Ama ne yazık ki bizden sonra çok aşırı bir borçlanma tekrar başladı. Bütçenin belli bir oranından fazlasını bu belediyeler borçlanamamalı. Belediye meclisinde çoğunluğu sağlayan inanılmaz bir şekilde borçlanıyor. Kendinden sonra gelene çok büyük borçlarla belediyeleri devrediyorlar. Yeni gelenler de çalışamaz hale geliyor.”

Kaynak: HABER MERKEZİ