CHP’den THY’nin İsmailağa tarikatına bedava bilet kıyağına 5 soruluk önerge!

Yayın tarihi: 22 Temmuz 2024 Pazartesi 9:20 pm - Güncelleme: 22 Temmuz 2024 Pazartesi 9:20 pm

Haber: Haber Merkezi

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, Türk Hava Yolları’nın (THY) özel anlaşmalarla İsmailağa tarikatı üyelerine bedava bilet verilmesini TBMM gündemine taşıdı. Öztürkmen, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun yanıtlaması için 5 soruluk önerge verdi.

Yurttaşlar ulaşım kriziyle boğuşurken  THY’nin İsmailağa tarikatı üyelerine bedava bilet verdiği ortaya çıktı. CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, THY’nin İsmailağa tarikatına verdiği bedava biletleri Meclis gündemine taşıdı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun yanıtlaması için soru önergesi veren Öztürkmen, “Keyfi ve siyasi kararlarla THY’de açıkça kamu zararı oluşturulmuştur. Bu milyonluk zararın sorumluları yargıda hesap vermelidir” ifadelerini kullandı.

THY’den İsmailağa tarikatına ‘bedava bilet’ kıyağı

Öztürkmen’in açıklamasının tamamı şöyle:

“Türk Hava Yolları’nın (THY) özel anlaşmalarla bazı tarikat ve cemaatlere, özellikle İsmailağa Cemaati üyelerine binlerce bedava bilet verdiği ortaya çıkmıştır. Basında yer alan haberlerde, THY’nin İsmailağa Cemaati ile bağlantılı İsmailağa Derneği’ne 4 yılda 524 bin dolar değerinde bilet hibe ettiği öğrenilmiştir.

 

THY tarafından hibe edilen biletler İsmailağa Derneği ile sınırlı değil. 2021 yılında, Kültürlerarası Eğitim ve Dostluk Derneği’ne (KADDER) 1000 adet yurt dışı bileti için yüzde 50 indirim sağlandığı bilgisi yer almıştır. TÜGVA ve Okçular Vakfı da THY tarafından ayrıcalık sağlanan kurumlar arasında bulunmaktadır.

Milyonluk maaşlı THY yönetimi ve Ulaştırma Bakanlığı, derhal başka hangi cemaat ve tarikat bağlantılı vakıf ya da derneklere ne kadar bedava bilet dağıttığını açıklamalıdır. İsmailağa’ya yapılan bilet kıyağının bir benzeri Menzil cemaatine ya da diğerlerine yapıldığı açıktır. Geçen yıllarda Menzil şeyhinin cenazesi için Adıyaman’a yapılan özel seferler akıllardadır.

THY’deki skandalı Meclis gündemine de taşıdım ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun yanıtlaması için şu soruları yönelttim:

“1- THY son 5 yılda, hangi vakıf, dernek, kurum ve kuruluşa ücretsiz ya da indirimli bilet sağlamıştır?
2- THY bedava ya da indirimli bilet uygulamasını hangi yetki, yönetmelik ve protokol kapsamında yapmaktadır?
3- THY’nin son 5 yılda sağladığı bedava ya da indirimli biletlerin kuruma maliyeti ne kadardır?
4- THY’nin ücretsiz ve bedava bilet uygulamasında oluşan kamu zararının sorumluları hakkında işlem başlatılacak mıdır?”
Keyfi ve siyasi kararlarla THY’de açıkça kamu zararı oluşturulmuştur. Bu milyonluk zararın sorumluları yargıda hesap vermelidir.”

Kaynak: TELE1