İmamoğlu’ndan, Kurum’a ‘protokol ayrımcılığı’ tepkisi: Hesabı sorulmalı

Yayın tarihi: 22 Temmuz 2024 Pazartesi 6:02 pm - Güncelleme: 22 Temmuz 2024 Pazartesi 6:02 pm

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un da yer aldığı programda protokol ayrımcılığına maruz kalan Yeniden Refah Partili Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar ile ilgili açıklama yaptı. İmamoğlu, “Kim vesile olmuşsa yanlıştır. Kim sebep olmuşsa yanlıştır, hesabı sorulmalıdır” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Romanya ziyaretinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. 2001 yılından beri İstanbul’un kardeş şehri olan Köstence ile ilişkilerin ele alındığı buluşmada iki ülke şehirleri arasındaki iş birliği imkanları masaya yatırıldı.

İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un Şanlıurfa’da düzenlediği İl Koordinasyon Toplantısı’nda AKP’den YRP’ye geçen Şanlıurfa Belediyesi’nin yeni başkanı Kasım Gülpınar’a divanda tahsis edilen sandalyenin kaldırılıp yerinin değiştirilmesine tepki gösterdi.

“ORADAKİ MANZARA BENİ BURADAN ÜZMÜŞTÜR”

İmamoğlu şunları söyledi:

“Ülkemizde de yerel demokrasinin güçlenmesi adına çok  önemli adımlar atmak istiyoruz ve şehirlerin tamamının en güçlü şekilde yetkiye sahip olabilmeleri, hemşerilerine daha iyi hizmet sunabilmeleri noktasında hak ettiği evreye evrilmesi adına yerel yönetimlerin güçlendirilmesi, bütçe olarak güçlendirilmesi irade olarak güçlendirilmesi bizim belediyeler birliği görevimiz dönemindeki en önemli konumuz. Tam da bu açıdan baktığımızda sayın Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Gülpınar’a yapılan bu davranışı elbette ki kınıyorum. Kim vesile olmuşsa yanlıştır. Kim sebep olmuşsa yanlıştır, hesabı sorulmalıdır. Sayın Bakan belki bir davranışa maruz kalmış olabilir. Adı üstünde Çevre ve Şehircilik Bakanı. Dolayısıyla bizim beklentimiz Sayın Kurum’dan, Çevre ve Şehircilik Bakanından, yerel demokrasiye en güçlü şekilde sahip çıkmasıdır. Oradaki manzara beni buradan üzmüştür. Aynı zamanda encümen üyemiz olan değerli belediye başkanı, halkın seçtiği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye başkanımızın en olgun biçimiyle bunu orada kendilerine aktarmasını da kıymetli buluyorum.”

 “BUNUN BU ÜLKEYE HİÇBİR FAYDASI YOK”

İmamoğlu, benzer uygulamaların daha önce de yaşandığına dikkat çekerek “Toplantılara yok sayılma, davet edilmeme vesaire… Bunun bu ülkeye hiçbir faydası yok. Yani bugün ülkemizde ekstra vergi getirerek, büyük paketler hazırlayarak ya da memleketin insanlarının bugünkü ekonomik zorluklarını düzeltiyoruz diye ekonomik paketler hazırlayarak memleketin ekonomisini düzeltemezsiniz. Memleketin ekonomisini ancak hukuka inanışınızla yani hukukun üstünlüğüyle, yerel yönetimlerin güçlendirildiği yani demokrasinin güçlendirilişiyle düzeltebilirsiniz. O da kalıcı bir ekonomik düzelme olur. O bakımdan yarınlarda bu krizlerin büyümemesi, bu krizlerin olmamasını istiyorsanız hukukun üstünlüğüne,  adalete ve aynı zamanda demokrasiye inancınızı gözden geçireceksiniz. Sayın Kurum umarım bu davranışın gereğini yapar ve bundan sonra bir daha böylesi bir davranışla, tutumla karşı karşıya kalmaz diye düşünüyorum. Hiçbir belediye başkanımız bunu hak etmez, edemez. Biz bu tür davranış ve bu uygulamaların takipçisi olacağız” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Yerel seçimlerde AKP’li rakibini mağlup ederek Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı olan Kasım Gülpınar, bakanlığın programında protokol ayrımcılığına maruz kalmıştı. Murat Kurum’un da katıldığı Şanlıurfa il koordinasyon toplantısında, protokoldeki ismi kaldırılan Güler, söz alarak yaşadığı duruma tepki göstermişti.

Bakanlıktan YRP’ye ‘protokol’ ayrımcılığı! Belediye Başkanı Gülpınar, söz alıp Kurum’a tepki gösterdi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un da yer aldığı programda protokol ayrımcılığına maruz kalan Yeniden Refah Partili Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar ile ilgili açıklama yaptı. İmamoğlu, "Kim vesile olmuşsa yanlıştır. Kim sebep olmuşsa yanlıştır, hesabı sorulmalıdır" dedi. 

 

Kaynak: HABER MERKEZİ