Serra Kadıgil, Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Kirişçi’yi ifşa etti: Yayınlamayacağız, nokta

Yayın tarihi: 22 Temmuz 2024 Pazartesi 3:49 pm - Güncelleme: 22 Temmuz 2024 Pazartesi 4:08 pm

TİP’li Sera Kadıgil sokak hayvanlarına ilişkin kanun teklifini görüşmelerini canlı yayınladı. Sansür tartışmasının yaşandığı görüşmede Komisyon Başkanı Vahit Kirişçi bugünkü görüşmeleri yayınlamayacaklarını söyledi.

Sokak hayvanlarının katledilmesinin önünü açacağı gerekçesiyle eleştirilen ve ilk üç maddesi 17 Temmuz’da komisyondan geçirilen kanun teklifinin görüşmeleri sürüyor. Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’ndaki görüşmeleri öncesinde yoğun güvenlik önlemleri alınması dikkati çekti. Komisyon salonunun bulunduğu koridorda yer alan ve ziyaretçilerin görüşmeleri takip etmesi için kullanılan televizyon yerinden söküldü.

Komisyon Başkanı Kirişçi, kaldırılan televizyonla ilgili “Televizyon zarar görmüş, tamir edildikten sonra yeniden monte edecekler” deyince bir muhalefet partisi milletvekili “Benim odamdaki televizyonu alabilirler”, “Trafoya girdiği gibi televizyona da mı kedi girdi?” diye seslendi.

Muhalif vekillerin televizyonun tekrardan kurulması isteğinin reddedilmesi üzerine tartışma büyüdü.

Yayın yapılmayan komisyon görüşmelerini TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, Instagram hesabından canlı yayınladı. Sansür tartışmasının yaşandığı görüşmede Komisyon Başkanı Vahit Kirişçi’nin “Bugün yayını yayınlamayacağız, nokta” dediği duyuldu.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Kirişçi’nin bu sözleri üzerine “Hangi hakla? Siz Komisyon Başkanı mısınız buranın hakimi mi?” diye sordu. Kirişçi’ye bu sırada “Yalan söylüyorsunuz” diye tepki gösterildi, Kirişçi ise “Ben yalan söylemem, yalan söyleyenler sizin gibilerdir” ifadelerini kullandı.

‘ZATEN SİZ TELEFONLARDAN YAYIN YAPIYORSUNUZ’

Başkan Kirişçi, “Komisyonlardan canlı yayın yapılması Meclis’in geleneği değildir. Atmamamız gereken bir adımı talep etmenizi doğru bulmuyorum. Zaten burada telefonlardan canlı yayın yapıyorsunuz. Bununla yetinelim” cevabını verdi. Kirişçi, veteriner hekimleri temsilen bir kişinin salona alınmasına onay verdi.

Kadıgil tartışma sonrası “Kaçıyor” diyerek Kirişçi’nin komisyonu terk ettiğini söyledi.

Tartışma sonrası komisyon görüşmelerine 5 dakika ara verildi.

Katliam yasası görüşmelerine sansür! Ekranlar söküldü

Kaynak: HABER MERKEZİ