Gazeteciler haykırdı: Geçinemiyoruz

Yayın tarihi: 22 Temmuz 2024 Pazartesi 1:40 pm - Güncelleme: 22 Temmuz 2024 Pazartesi 1:40 pm

İzmir Alsancak’ta bir araya gelen gazeteciler, ‘Geçinemiyoruz’ eylemi düzenledi.

İktidarın halkı açlığa mahkum ettiği Türkiye’de geçinemeyen gazeteciler İzmir’de buluştu. Alsancak’ta bulunan Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde toplanan gazeteciler ‘Geçinemiyoruz’ eylemi düzenledi. “Geçinemiyoruz, haberiniz olsun” yazılı pankart ile Türkan Saylan Kültür Merkezi önüne doğru yürüyüşe geçen gazeteciler “Krizin bedelini patronlar ödesin”, “Maaşlar dipte enflasyon zirvede” ve “Dolu haber boş cüzdanla yapılmaz” yazılı dövizler taşıdı.

“ÜCRETLERİMİZE YAPILAN ZAMLAR GERÇEKÇİ OLMADI”

Yürüyüşün ardından basın açıklaması gerçekleştirildi. TGS İzmir Şube Başkanı Nil Kahramanoğlu, “İktidar her ne kadar bu krizi kabul etmese de özellikle son iki yıldır ciddi bir yoksullaşma yaşanmakta. Elbette bu yoksullaşmadan gazeteciler de nasibini alıyor. Biz gazetecilerin ortalama ücretleri, açlık sınırına hatta onun da altına geriledi. Türk-İş’in Haziran verilerine göre Türkiye’de açık sınırı 18 bin 978 lira. En temel tüketim maddelerine hemen her gün zam gelmekte ancak TÜİK’in hayali enflasyon oranı nedeniyle ücretler gerçek enflasyonun çok altında yükseltilmekte. Son yıllarda TÜİK, gerçek enflasyonun yarısının da altında oranlar açıkladığı için, ücretlerimize yapılan zamlar da gerçekçi olmadı” diye konuştu.

“BU DÖNEMKİ KADAR YOKSULLAŞMAMIŞTIK”

Kahramanoğlu, ““Evine girecek ekmeğin derdine düşmüş bir gazeteciden iyi haber bekleyemezsiniz. Ev sahibinden gelecek telefondan, elektrik-su faturasına bakmaktan korkan gazeteciden özverili çalışma bekleyemezsiniz. Çocuğunun oyuncak istemesinden korkan gazeteciden basın özgürlüğünü savunmasını bekleyemezsiniz. Kitap alamayan, sinemaya, tiyatroya, konsere gidemeyen gazeteciden yaratıcılık bekleyemezsiniz. Gazetecilik, tarihin hiçbir döneminde çok para kazanılan bir meslek olmadı ancak bu dönemki kadar da yoksullaşmamıştık” ifadelerini kullandı.

Gazeteci Yılmaz Polat: Kamala Harris dışında aday çıkarsa kampanya parasını kullanamaz

Kaynak: TELE1