Dünürlerin kavgası kan davasına döndü, sokak ortasında katledildiler

Yayın tarihi: 21 Temmuz 2024 Pazar 5:18 pm - Güncelleme: 21 Temmuz 2024 Pazar 5:18 pm

İzmir Menemen’de sokak ortasında silahlı saldırıya uğrayan Ali ve Döne Gürbüz yaşamını yitirdi. Saldırıyı düzenleyen 2 kişinin, 1 yıl önce oğulları tarafından öldürülen Gürbüz ailesinin damatları Okan D.’nin akrabası olduğu belirlendi.

İzmit İncirli Pınar Mahallesi’nde yaşayan Ali Gürbüz (53) ve eşi Döne Gürbüz (61), saat 09.30 sıralarında simit aldıktan sonra evlerine dönerken sokakta silahlı saldırıya uğradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekiplerince yapılan incelemede, çiftin olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Çiftin cenazeleri incelemenin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. İstihbarat Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ve Menemen Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olay yerinden kaçan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Şüphelilerin kimliğini belirleyen ekipler, C.D. (39) ve C.D’yi (30) Çiğli ilçesinde saklandıkları adreste yakaladı. Adreste yapılan aramada olayda kullanılan 2 tabanca ele geçirildi.

DÜNÜRLER ARASI HUSUMET KAN DAVASINA DÖNDÜ

Gürbüz çiftinin oğulları A. Gürbüz’ün, ablası M.G.’nin eşi Okan D.’yi çıkan tartışma sonucu tabancayla vurarak öldürmesi nedeniyle iki aile arasında husumet bulunduğu öğrenildi. Yaklaşık 1 yıl önce Menemen ilçesine kızlarıyla birlikte yerleşen Ali ve Döne Gürbüz çiftine silahlı saldırı düzenleyen C.D. ve C.D’nin Okan D’nin akrabası olduğu öğrenildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin Cinayet Büro Amirliği’ndeki işlemleri sürüyor.

Kocaeli’de iş cinayeti! İnşaatta elektrik akımına kapılan emekçi hayatını kaybetti

Kaynak: AA