Suikast girişimine uğramıştı! Trump’ın doktorundan açıklama

Yayın tarihi: 21 Temmuz 2024 Pazar 11:03 am - Güncelleme: 21 Temmuz 2024 Pazar 11:03 am

ABD Başkan Adayı Donald Trump’a suikast girişiminin yankıları sürüyor. Trump’ın Beyaz Saray doktoru Ronny Jackson, suikast girişiminde bulunulan Trump’ın durumu hakkında açıklama yaptı.

Eski ABD Başkanı ve Kasım ayındaki seçimlerde Cumhuriyetçilerin adayı olan Donald Tump’a yapılan silahlı saldırı gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Trump’ı muayene eden Beyaz Saray doktoru Ronny Jackson, eski başkanın durumuna dair yazılı açıklama yaptı.

Trump’a benzeyen adam suikast girişiminin ardından sokaklarda! Kulağındaki bant dikkat çekti

“DURUMU GAYET İYİ”

Jackson, Trump’ın suikast girişiminden bu yana yanında olduğunu, yarasını her gün değerlendirip tedavi ettiğini ve durumunun gayet iyi olduğunu aktardı. Kurşunun Trump’ın kafasının birkaç milimetre yanından geçerek sağ kulağının üst kısmına isabet ettiğini belirten Jackson, “Mermi izi kulağın kıkırdak yüzeyine kadar uzanan 2 santimetre genişliğinde bir yara oluşturdu” ifadelerini kullandı.

Trump ilk değil! İşte suikaste uğrayan ABD başkanları ve başkan adayları

“YARA DÜZGÜN BİR ŞEKİLDE İYİLEŞMEYE BAŞLADI”

Jackson, başlangıçta belirgin bir kanama olduğuna, ardından da kulağın üst kısmında belirgin bir şişlik meydana geldiğine ancak zamanla düzeldiğine işaret ederek, “Yara düzgün bir şekilde iyileşmeye başladı. Kulağında hala pansuman gerektiren aralıklı kanamalar mevcut” ifadelerine yer verdi.

“YARASI MÜKEMMEL ŞEKİLDE TEDAVİ EDİLDİ”

Trump’a ilk müdahalenin Pensilvanya eyaletinin Butler bölgesinde “Butler Memorial Hastanesi’nin” sağlık personeli tarafından yapıldığını kaydeden Jackson, eski başkanın yarasının mükemmel şekilde tedavi edildiğini vurguladı.

“GEREKTİĞİNDE BAŞKA DEĞERLENDİRMELER DE YAPILACAK”

Jackson, hastanenin sağlık personelinin Trump’ın başının tomografisini de içeren ek yaralanmalar için kapsamlı bir değerlendirme sağladıklarını, gerektiğinde kapsamlı bir işitme muayenesi de dahil olmak üzere başka değerlendirmeler de yapılacağını kaydetti.

“ÖLMEMİŞ OLMASI TAM ANLAMIYLA BİR MUCİZE”

Trump’ın durumunun özetle iyi olduğunu ve 13 Temmuz’da aldığı kurşun yarasının beklendiği şekilde iyileştiğini belirten Jackson, “Ölmemiş olması tam anlamıyla bir mucize.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA