Meclis’te ‘emekli’ isyanı: TÜİK’in terazisi bozuk

Yayın tarihi: 21 Temmuz 2024 Pazar 8:13 am - Güncelleme: 21 Temmuz 2024 Pazar 8:13 am

Meclis komisyonunda konuşan Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün, “Emeklilerin hakkı verilemediği takdirde, bunun psikolojik, sosyal ve sağlık boyutları olacak, ülkemize çok daha büyük masraflar çıkaracak” dedi. ’TÜİK’in terazisinin bozuk olduğunu söyleyen Ergün, “Asla inanmıyoruz” diye ekledi.

AKP’nin emeklileri mahkum ettiği sefalet maaşına karşı emekli hakkını aramaya devam ediyor.

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre, Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuştu. Ergün, “Ömrümüzün son döneminde insan onuruna yakışır bir hayatı yaşamak istiyoruz. Beslenemeyen emekliler hastanelere düştü” mesajı verdi.

Paket komisyonda görüşülürken söz alan Ergün, “Ben sahadan geliyorum, Türkiye’nin her vilayetini karış karış geziyorum” ifadelerini kullanarak, “Ben bunları size anlatmakla sorumlu bir kişiyim. Bakın, eğer emeklilerin hakkı verilemediği takdirde, bunun psikolojik, sosyal ve sağlık boyutları olacak, ülkemize çok daha büyük masraflar çıkaracak. Sağlıklı beslenemeyen bir toplum hastalığa davetiye çıkarır. Sizlerden istirhamım, sizler bizim evlatlarımızsınız, hastanelere gidin, gezin; bakın, aklınızın alamayacağı kadar hasta sayısıyla dolu. Niye? Çünkü sağlıklı beslenemiyorlar” dedi.

TÜİK TEPKİSİ

Ergün, temmuzda yüzde 19.31 zam alan memur emeklilerine de işçi emeklileri gibi yüzde 24.73 zam verilerek eşitlenmesini istedi. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) terazisinin bozuk olduğunu söyleyen Ergün, “Hangi terazide ölçtün de 24.73’ü buldun? TÜİK’e asla inanmıyoruz. TÜİK’i mahkemeye verelim diye ülke genelinde muazzam bir tepki var” dedi.

Emekliye zam ve 500 TL Yurt dışı haraç Meclis’te kabul edildi! Farklar ne zaman ödenecek?

Kaynak: TELE1