İzmir’de 2 gencin yaşamını yitirdiği elektrik faciasında 3 kişi daha yakalandı!

Yayın tarihi: 19 Temmuz 2024 Cuma 2:28 pm - Güncelleme: 19 Temmuz 2024 Cuma 2:28 pm

İzmir Alsancak’ta açıkta duran elektrik kablosundan kaynaklanan elektrik akıma kapılan 2 gencin ölümüne ilişkin soruşturmada 3 kişi daha gözaltına alındı.

İzmir Alsancak’ta 12 Temmuz’da sağanak sırasında su birikintisinde açıkta duran elektrik kablosuna basan 22 yaşındaki Özge Ceren Deniz ve ona yardım etmek isteyen 44 yaşındaki İnanç Öktemay’ın elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesiyle ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma devam ediyor.

Dört ihbar yapılmış Gediz elektrik kılını kıpırdatmamış! İzmir’de iki gencin feci ölümünde 12 tutuklama

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden 14’ü hakkında tutuklama, 7’si hakkında ev hapsi, 6’sı hakkında ise yurt dışına çıkış yasağı verilen kararın detayları da ortaya çıktı.

Dört ihbar yapılmış Gediz elektrik kılını kıpırdatmamış! İzmir’de iki gencin feci ölümünde 12 tutuklama

YÖNETİCİLER TUTUKLANDI

“Bilinçli taksirle ölüme neden olma” suçundan tutuklanan şüpheliler arasında İZSU Kanalizasyon Daire Başkanı, İZSU Kanalizasyon Dairesi Güney Şube Müdürü, Gdz Metropol Bölge Yöneticisi, Arıza Onarım Müdürü ve İşletme Teknik Şefi ile Argan Mühendislik şirketinin sahibi de bulunuyor.

3’Ü DAHA YAKALANDI

Dosya kapsamında bilirkişi raporuna göre 5 şüphelinin daha olayda ihmalinin olduğu belirlenerek gözaltı talimatı verildiği, bunlardan 3’ünün yakalandığı, 1 kişinin kanser tedavisi gördüğü, 1 kişinin ise yurt dışında olduğu belirtildi.

Soruşturmada daha önce gözaltı kararı bulunan 2 şüphelinin de arandığı ifade edildi.

NE OLMUŞTU?

İzmir Alsancak’ta 12 Temmuz’da sağanak sırasında su birikintisine basan Deniz ve Öktemay, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmiş, soruşturma kapsamında gözaltı talimatı verilen 35 şüpheliden 33’ü yakalanmış, 6’sı ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı. Gözaltındaki 27 şüpheli ise emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmiş, 14’ü tutuklanmıştı.

Kaynak: TELE1