KİPTAŞ’tan ev alan İmamoğlu: Bir anahtarı Kılıçdaroğlu’na bir anahtarı Özgür Özel’e veririz

Yayın tarihi: 19 Temmuz 2024 Cuma 2:15 pm - Güncelleme: 19 Temmuz 2024 Cuma 2:15 pm

KİPTAŞ Hacıbektaş Mihmandar Projesi’nin teslim töreninde konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Biz evimizin anahtarını bir tane değil iki tane yaparız, birini Sayın Kılıçdaroğlu’na veririz. Biri bizde kalır. Hatta üçleriz onu, öbüründe Özgür Özel’e veririz” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, KİPTAŞ Hacıbektaş Mihmandar Projesi’nin teslim töreninde konuştu. “Bu yapı sayesinde Hacıbektaşlı oldum” diyen İmamoğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Beni bu topraklar çok heyecanlandırıyor. Hacıbektaş-ı Veli’nin ruhu beni çok heyecanlandırıyor. Felsefesi, hayata bakışı, insana bakışı beni çok heyecanlandırıyor. Bu toprakların erenleri, bu toprakların alimleri, iyi hizmet etmiş insanları beni hizmet ederken nasıl daha çok başarılı olabilirim, heyecanını ve ruhunu sorumluluğunu bana yüklüyor. Hacı Bektaş-ı Veli o sorumluluğu yükleyen bizi bu topraklara bağlayan insanları birbirine bağlayan olağanüstü bir değerimiz. Dolayısıyla Hacı Bektaş’a bir hizmeti daha kazandırmanın gururuyla buradayım.”

“KATKI SUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan hemen sonra dedim ki bizim bu ilçeye hizmet etmemiz, İstanbul halkı adına buraya katkı sunmamız bizim insanlığa borcumuzdur dedim. Ve arkadaşlarımla hemen bu konuda bir iş birliği yaparak bu burada çok değerli hizmetleri Hacı Bektaş ilçesiyle buluşturduk. Ama manevi alanların düzenlenmesi ama yolu kaldırımı meydanların yapılması veya birçok konu. Sorumluluğumuz bitti mi? Bitmedi. Devam ediyor. Katkı sunmaya da devam edeceğiz.”

“BENİM EVİM KILIÇDAROĞLU’NUN EVİ”

“Bir farklı yanıyla proje ilk satışa çıktığında birbirimize söz vermiştik. Önce ilk alışverişi İbrahim amca yapacaktı. İbrahim Polat abimiz. İkinci konut alışını da ben söz vermiştim. Bir de söz verdik dedik burada indirim mindirim yok. Herkes buraya hakkını verecek. Dolayısıyla ben aslında bu yapı sayesinde Hacıbektaşlı oldum. Sizlerin bir hemşehrisi oldum. Tabi yani Sayın Genel Başkan önceki dönem genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da öyle bir niyet söylemişti. Bir kere benim evim Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun evi zaten. Bizim evimiz birbirimizin evi. Dolayısıyla biz evimizin anahtarını bir tane değil iki tane yaparız, birini Sayın Kılıçdaroğlu’na veririz. Biri bizde kalır. Hatta üçleriz onu, öbüründe Özgür Özel’e veririz. Tabi zaten paylaşımla olsun istedik evlerimiz. Ama ‘ben bu fırsatı kaçırmayayım ben burada komşu olayım’ diyen özellikle bu İstanbul ve diğer şehirlerdeki dostlarımızı da bu projeye mihmandar olmaya davet ediyoruz. Onlar da konuklarını ağırlasınlar.”

‘Hayvan katliamı’ yasa teklifine ilişkin konuşan İmamoğlu: Çözüm odaklı değil

Kaynak: ANKA