CHP’den TÜİK’e suç duyurusu: Tırnakçılık yaparak halkın cebinden çalıyorlar

Yayın tarihi: 19 Temmuz 2024 Cuma 1:06 pm - Güncelleme: 19 Temmuz 2024 Cuma 1:46 pm

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, açıkladığı enflasyon verilerinin gerçeği yansıtmadığı gerekçesi ile Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) hakkında suç duyurusunda bulundu.

Açıkladığı verilerle tepkilerin odağında olan TÜİK hakkında CHP suç duyurusunda bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, partisinin hukuk komisyonu üyeleri ile beraber Ankara Adliyesi önünde açıklama yaptı. Taşcıer, TÜİK’in aylık açıkladığı enflasyon verilerinin gerçeği yansıtmadığını, çalışanlarla emeklilerin ücret artışlarında haksızlık yapıldığını ifade etti.

Taşcıer, halkın algıladığı enflasyonla, TÜİK’in açıkladığı enflasyonun farklı olduğunu belirterek, suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

TÜİK’e maaş zammı davaları geliyor! “Geçmişe dönük zam alabilirsiniz”

“TIRNAKÇILIK YAPARAK HALKIN CEBİNDEN ÇALIYOR”

Taşcıer, “TÜİK’in fiyatıyla gerçek fiyat farklı. TÜİK milyonlarca çalışanın refah düzeyini belirleyecek enflasyon sepetini oluştururken hangi maddeleri, ürün ve hizmetleri temel aldığını, sepetteki hangi maddenin nasıl bir fiyat değişikliğine uğradığını 2022’den beri açıklamıyor. Oysa verilerin ayrıntılı açıklanması kamu düzeni açısından vazgeçilmezken, TÜİK yıllardır veri karartarak deyim yerindeyse ‘tırnakçılık’ yaparak, halkın cebinden parasını biner biner çalıyor. Bu aleni biçimde yapılan bir hırsızlıktır. Bakın temmuz başında en düşük emekli maaşı 10 bin, en düşük memur emeklisi maaşı 14 bin 741 ve en düşük memur maaşı 32 bin 881 liraydı. Eğer TÜİK madde sepeti ve ortalama madde fiyatlarını yayımdan kaldırmasaydı bugün tüm ürünlerin aylık fiyatları ve fiyat artışlarını takip edebilecek ve tüm maaş artışlarını etkileyen enflasyonu doğru ölçebilecektik. Dolayısıyla 6 aylık gerçek enflasyonun yüzde 24,73 değil de en az yüzde 41,6 olduğunu görecektik” dedi.

SAVCILIĞA TESLİM ETTİ

Taşcıer ve beraberindekiler, açıklamanın ardından suç duyurusu dilekçesini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim etti.

 

 

Kaynak: TELE1