Fenerbahçe’de toplu imza töreni! Mario Branco’dan ‘yeni transfer’ mesajı

Yayın tarihi: 18 Temmuz 2024 Perşembe 10:27 pm - Güncelleme: 18 Temmuz 2024 Perşembe 10:42 pm

Fenerbahçe yeni transferleri ve sözleşmeleri uzatılan futbolcular için toplu imza töreni düzenledi. Fenerbahçe Sportif Direktörü Mario Branco törende Ferdi Kadıoğlu’nun durumuyla ilgili konuştu, “Yeni transfer olacak mı?” sorusuna yanıt verdi.

Fenerbahçe yeni transferleri Levent Mercan, Çağlar Söyüncü, Oğuz Aydın, Cenk Tosun, Allan Saint-Maximin ile sözleşmeleri uzatılan Mert Hakan Yandaş ve Osman Ertuğrul Çetin için Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi 1907 Tribünü’nde toplu imza töreni düzenledi.

Fenerbahçe Sportif Direktörü Mario Branco’nun da hazır bulunduğu organizasyonda futbolcular, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İlk olarak söz alan Branco “Oynayacağımız son hazırlık maçından sonra tabii ki biz de resmi maçlara başlamış olacağız. Bunu yapmadan önce yeni transferlerimizi sizlere tanıtmak istiyoruz. Aynı zamanda mevcut oyuncularımız var bildiğiniz üzere kontratlarını uzattığımız. Yarın da aynı şekilde çok önemli bir tarih Fenerbahçe için çünkü 19 Temmuz. Bir diğer odak noktamız ise Şampiyonlar Ligi’nde oynayacağımız Lugano maçı. Ama aynı zamanda bugün ilk defa kendi seyircimiz önünde, Kadıköy’de oynayacağımız maç öncesi transferlerimizi medya karşısına çıkarmak, sizlere tanıtmak istedik. Öncelikle burada olan tüm oyuncularımıza ben teşekkür etmek istiyorum. Özellikle burada kalmaya devam edip, bizlere güvenen oyuncularımıza. Hem bizde kalmaya devam eden hem de yeni katılan projeye inanan oyuncularımıza aynı şekilde teşekkür ediyorum. Tabii ki geç başladık, birazdan maç da olacak. Bundan sonra yapacağımız konuşmalardan sonra sizlerin soruları olursa almak istiyoruz. Ben, takım kaptanlarımızdan Mert Hakan’a sözü vermek istiyorum. Bildiğiniz üzere kendisi Fenerbahçe için çok önemli ve çok tecrübeli bir oyuncu. Onun için ilk sözleri Mert Hakan’a vererek başlamak istiyorum” dedi.


MERT HAKAN YANDAŞ: BURADA BULUNDUĞUM İÇİN ÇOK MUTLUYUM

Mert Hakan Yandaş “Dünya Fenerbahçeliler Günümüzü şimdiden kutluyorum. Benim için Fenerbahçe’de kalmak; ilk gün nasıl heyecanlıysa bugün de aynı seviyede ve devam eden bir mutluluk. Sözleşme devam etme kararı alındıktan sonra Başkanımız, Yönetimimiz ve Sportif Direktörümüz Mario Branco ile konuşmamız yaklaşık bir dakika sürdü. Burada olduğum için çok mutluyum. İlk günde kendimi çok şanslı hissediyordum bugün de aynı şekilde öyle hissediyorum. Tabii artık hedeflediğimiz başarılara, şampiyonluklara ulaşmamız gerektiğini düşünüyorum. Onun için senelerdir saha içi ve saha dışında gerekli tüm mücadeleyi Fenerbahçe camiası için kendi adıma ve Takımımız adına vermek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bundan sonraki süreçte de bu böyle olacak. Takımımıza yararlı olmaya, saha içi ve saha dışı her türlü mücadeleye devam edeceğim. Burada bulunduğum için çok mutluyum” diye konuştu.


ALLAN SAINT MAXIMIN: AÇIKÇASI BURAYA GELMEK PLANLARIMDA YOKTU AMA…

Ardından söz alan Mario Branco “Buraya geldiği için, projemize inandığı için Maximin’e teşekkür etmek istiyorum. Özellikle onunla çalışacağımız için kendimizi çok mutlu hissediyoruz. Kendisi gerçekten Avrupa’da en iyi döneminden sonra Suudi Arabistan’a gitmişti ve bu trend oldu futbolcular için. Tabii ki bu trendi kendimize çevirip Maximin’i buraya getirdiğimiz için çok mutlu olduğumuzu söylemek istiyorum. Şimdi sözü Maxim’e veriyorum” dedi.

Allan Saint Maximin “Sizlere dürüst olacağım. Açıkçası buraya gelmek planlarım içerisinde yoktu, ta ki Mario Branco arayana kadar. Aynı şekilde hocamız Jose Mourinho ile telefonda da konuştuk. Daha sonra buraya gelmeye karar verdim. Buraya gelebilmem için her şeyi ortaya koydular ve benim burada kendimi rahat hissetmem için her şeyi yaptılar, bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Tabii ki de şunu da ifade etmem gerekiyor, Mario Branco olmadan bu transfer gerçekleşmeyebilirdi. Onun söyledikleri, anlattıkları benim için çok önemliydi. Hocamız, Jose Mourinho’ya da ayrıca teşekkür etmek istiyorum bana duyduğu güvenden dolayı. Amacım, isteğim kalitemi burada göstermek. Elimden gelenin en iyisini ortaya koyup Fenerbahçe’ye fayda sağlamak istiyorum” açıklamasını yaptı.

CENK TOSUN: ELİMDEN GELENİ SAHADA VERECEĞİMDEN KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN

Cenk Tosun “Mario Branco’ya güzel sözlerinden dolayı teşekkür etmek istiyorum. Fenerbahçe gibi büyük bir kulübe geldiğim için çok mutluyum. Bu transferde emeği geçen en başta Başkanımız Ali Koç’a, Acun ağabeyime (Acun Ilıcalı) ve Mario Branco’ya teşekkür etmek istiyorum bana bu şansı verdikleri için. Ben bu forma altında terimin son damlasına kadar savaşacağıma burada söz vermek istiyorum herkese, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Takım arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum, hiçbir adaptasyon süreci yaşatmadılar bana. Zaten çoğunu Millî Takımdan tanıyorum. Takımdaki yabancı arkadaşlarımla da iyi bir bağım vardı, dışarıda görüştüğüm Tadic ve Edin vardı. Hiçbir adaptasyon sorunu yaşamadım. Dediğim gibi Fenerbahçe gibi çok büyük bir camiaya geldiğim için çok mutluyum ve elimden geleni sahada vereceğimden kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.


ÇAĞLAR SÖYÜNCÜ: BU SEZON TEK AMACIMIZ ŞAMPİYON OLMAK

Çağlar Söyüncü “Geçen sezon kiralıktım ama hiçbir zaman kendimi kiralık oyuncu olarak görmedim. Takım arkadaşlarıma da teşekkür etmek istiyorum bunun için. Başkanımız da fikrimi sordu ben de ‘ilk önceliğim hep Fenerbahçe’ dedim. Bunun için de çok mutluyum. 1 ay boyunca hiçbir takım ve menajerle görüşmedim. Transferim de, Başkanımız, Acun ağabey (Acun Ilıcalı) ve Mario Branco’ya teşekkür etmek istiyorum, hiç tartışma, anlaşmazlık olmadı ve kısa sürdü. Tabii kulüpler arasında uzun sürdü bunun için onlara tekrar teşekkür ederim. Bu sezon tek amacımız şampiyon olmak. Mücadele edeceğiz ve herkesin sahada izlemekten keyif aldığı bir takım olacağız. Dünya çapında bir hocamız olduğu için ayrıca çok şanslıyız” şeklinde konuştu.

LEVENT MERCAN: İNŞALLAH ŞAMPİYON OLURUZ

Levent Mercan, “Buraya geldiğimden beri çok mutluyum. Cenk ağabeyin (Cenk Tosun) dediği gibi adaptasyon sorunu yaşamadım. Tüm takım arkadaşlarım beni ilk günden beri desteklediler, onlara çok teşekkür ediyorum. Bu büyük camianın bir parçası olduğum için çok mutluyum. İnşallah hep beraber başarılı bir sezon geçirip şampiyon oluruz.” diye konuştu.

OĞUZ AYDIN: BİR AN ÖNCE TARAFTARLARIMIZLA BULUŞMAK İSTİYORUM

Oğuz Aydın, “Böylesine güzel ve büyük bir camianın parçası olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Sayın Mario Branco’ya da teşekkür etmek istiyorum, transfer sürecini çok iyi yönetti. Bir an önce taraftarlarımızla buluşmak istiyorum.” açıklamasını yaptı.

OSMAN ERTUĞRUL ÇETİN: BU SAATTEN SONRA BENİM YAPABİLECEĞİM TEK ŞEY…

Son olarak söz alan Osman Ertuğrul Çetin, “Herkese merhaba, geldiğiniz için teşekkürler. Bugün benim ve ailem için fazlasıyla çok önemli bir gün. Doğup büyüdüğüm kulüple tekrardan bir kontrat imzaladım. Başkanımıza, Yönetimimize, Mario Branco’ya ve herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu saatten sonra benim yapabileceğim tek şey daha çok çalışıp onların güvenini boşa çıkarmamak.” dedi.

SORU-CEVAP

Futbolcular ve Branco ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

CENK TOSUN’DAN ‘ÜÇÜNCÜ FORVET’ YANITI

Medyada üçüncü forvet olarak yazılması hakkındaki sorusuna Cenk Tosun, “O zamanki şartlar onu uygun gösteriyordu o zaman teklifi kabul etmedim. Şu anki şartlar bu teklife daha uygundu. Daha önce dediğim gibi burası çok büyük bir camia. Allan’ın dediği gibi ben de hocayla yaklaşık yarım saat, bir saat görüştükten sonra projesine inanarak bu büyük camianın bir parçası olmak istedim. Teşekkürler. Tabii öyle üçüncü forvet olarak kendimi görmüyorum. Buradaki bütün futbolcular çok değerli. Burası büyük camia burada bütün futbolcular kapasite olarak çok yüksek konumda. Ben buraya rekabete girmeye geldim. Kendi yapabileceklerime de güveniyorum. Fenerbahçe’ye en faydalı olacak kimse o oynayacak. Dediğim gibi o rekabete girip inşallah atabildiğim kadar gol atmak istiyorum Bu forma altında” yanıtını verdi.

MAXİMİN: ANA HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLUK

Hedefleri sorulan Allan Saint Maximin, “Evet, benim buraya gelme sebebim elbette ki Fenerbahçe’ye şampiyonluk yolunda katkı sağlamak asıl ana hedefim bu ve bunu başarabilirsek benim de kariyerimin ilk şampiyonluğu olacak. Ana hedefimiz şampiyonluk, benim de ana hedefim bu ve ben de bu noktada Bu doğrultuda elimden gelenin en iyisini ortaya koyacağım. Çünkü kendi kalitemi gayet iyi biliyorum yapabileceklerimi iyi biliyorum özellikle formda olduğum zaman neler yapabileceğimi gayet iyi biliyorum. Dolayısıyla Bu anlamda herkese tekrar teşekkür etmek istiyorum beni buraya getirdikleri için. Şunu da iyi bilmek gerekiyor futbol sadece saha içinde olan bir durum değil saha dışı da çok önemli eğer bir takım sizi getirmek için çok büyük bir uğraş sarf ediyorsa Sağ dışında sizin de karşılığını vermeniz gerekiyor. Sahada yaptığınız performansta sahada parlamanız gerekiyor. Ben de kalitemi göstermek adına sabırsızlıkla bekliyorum ve şampiyonluğu kazanmak adına elimden gelenin en iyisini yapacağımdan kimsenin şüphesi olmasın” yanıtını verdi.

MERCAN: BENİ FARKLI POZİSYONLARDA DENEYEBİLİRLER

Farklı pozisyonlarda oynaması hakkındaki soruyu Levent Mercan “Tabii ki her zaman çok güzel bir şeydir dünya çapındaki çok iyi hocalarla çalışmak, herkese nasip olmaz. Ben bunu bir kere yaşadım ama daha önce farklı çok iyi hocalarla da çalışmıştım. Ben son iki sene de kendimi sol bek pozisyonunda iyi performanslar verdiğimi düşünüyorum. İlk pozisyonum orası tabii ki. Bir oyuncu için farklı pozisyonlarda oynamak çok iyi bir şeydir. Beni farklı pozisyonlarda kullanabilirler. Ama dediğim gibi ilk pozisyonum ve kendimi çok daha iyi hissettiğim pozisyon sol bek” şeklinde yanıtladı.

BRANCO: KAZANAN TFF BAŞKANI’NI KUTLUYORUZ

Yabancı sınırlamasıyla ilgili soruyu Branco, “TFF yeni başkanıyla olarak fazla yorum yapmak istemem. Bu seçim demokratik ortamlarda geliştiyse tabii ki saygı duyuyoruz. Kazanan TFF Başkanını da kutluyoruz. Yabancı sınırlamasıyla alakalı olarak, şu anda üçüncü sezonumdayım Türkiye’de. İlk sezona bakacak olursak 14+1 ve 21 yaş altı oyuncu kuralı vardı. Geçen sezon da aynı şekilde 14+1’di. Aynı şekilde Türkiye’de oynayan bir oyuncu dahil edilebiliyordu buna artı olarak. Bir sezonda 12 yabancı olacak. Böyle bir kural söz konusu ve herhangi bir limit olmayacak Türk oyuncuları oynatma konusunda. Böyle bir kural koyuldu. Bizlerin de adapte olması gerekiyor. Geçen seneden imzalanan yabancı oyuncular bu anlamda bira sıkıntı yaratabilir. Şöyle bir adaptasyon süreci de olabilir, benim teklifim bu yönde olur, geçen sene imzalanan oyuncuların gelecek sene oynayabilmesi adına adaptasyon süreci, uyum süreci gerçekleşebilir” sözleriyle yanıtladı.

‘TRANSFERLERİMİZİN YÜZDE 85’İNİ TAMAMLADIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM’

Transfer sürecindeki gidişattan memnun olduğunu belirten Branco, “Sosyal medyayı takip ediyor olsaydım şu anda evimde otururdum, burada olmazdım. Ben bu anlamda daha profesyonel olarak yaklaşmak durumundayım çünkü taraftarlarımız tutkulular ama benim daha rasyonel olmam gerekiyor. Tarihe bakacak olursak 18 Temmuz, transferlerimizin %85’ini tamamladığımızı düşünüyorum. 7 oyuncu buradaydı. Taraftarları da gayet iyi anlıyorum. Ben de isterdim transferleri hemen tamamlayalım. Bu çok dinamik bir süreç. Şu anda henüz yeni bitmiş bir Avrupa Şampiyonası var. Sezon erken başlayacak. Şampiyonlar Ligi ön elemeleri olacak. Dolayısıyla 15 Eylül’e kadar açık olacak bir transfer penceresi mevcut. Şu anki gidişattan memnun olduğumu söyleyebilirim çünkü geçen sene takımda var olan oyuncuların birçoğunu takımda tutmayı başardık. 2-3 oyuncu takımdan ayrılmış oldu ve onların da kontratları bitti. Yeni oyuncular takıma katıldı. Belki takım içinde bir iki değişiklik olur. Yeni bir hocayla çalışıyoruz; Jose Mourinho. Kendisi çok önemli bir teknik adam. Kemik kadroyu tutabildiğimiz için mutluyuz. Geçen sene bu takım puansal anlamda sıra dışı bir sezon geçirdi. Umarım şampiyonluk için bu yıl daha iyisini de göstereceğiz.” dedi.

Allan Saint-Maximin’in transfer sürecini de aktaran Mario Branco, “Fenerbahçe için çalışıyorsanız ikna etmesi çok zor değil. Maximin’in de ifade ettiği üzere kariyerinde şampiyonluk yok. Bunu Maximin’e de söylemiştim, hocayla da ilk görüştüğümüzde bunu söylemiştim, biz her maçı kazanmak adına büyük bir baskı yaratan bir takım inşa edeceğiz. Aynı şekilde kendisiyle bir görüşmemiz oldu. 1,5 saatlik bir görüşme gerçekleştirdik. Maximin kazanan karakterde bir oyuncu. Aynı şekilde Jose Mourinho da öyle. Yaptığımız görüşmeden sonra, bürokratik aşamaları geçtikten sonra kendisi buraya gelmeye ikna oldu. Onun gelmesinden dolayı hem mutlu hem gururluyum” açıklamasında bulundu.

Transfer sürecinde doğru oyuncuları en hızlı şekilde getirmek istediklerini sözlerine ekleyen Branco, “Bazen fırsat olarak beklediğiniz transfer sizin için fırsat olmayabilir. Biz büyük bir kulübüz ve ne istediğimizi de gayet iyi biliyoruz ve bunu da en hızlı şekilde gerçekleştirmeyi deniyoruz. Bizim kontrol edebileceğimiz şey kendi zamanımız. Karşı tarafın zamanını tabii ki kontrol edemeyiz. Hedefimiz yapmak istediğimiz transferleri bir an önce gerçekleştirip sonrasında da eğer çıkarsa karşımıza fırsat transferlerini değerlendirmek olacak” şeklinde konuştu.

FERDİ KADIOĞLU AÇIKLAMASI

Ferdi Kadıoğlu’yla ilgili soruya Branco, “Fenerbahçeli futbolculara transfer pazarında ilgi var. Bu da aynı zamanda iyi bir işaret. Bu, geçen sezon iyi iş yaptığımızı gösteriyor. Tabii ki yönetimimizden ve Sayın Başkanımızdan aldığımız talimat, en iyi oyuncularımızı takımda tutabilmek. Ferdi de bu takımın ve millî takımın en iyi oyuncularından biri. Tabii ki onu kaybetmek istemeyiz. Ama hiç şüphe yok ki bazı oyuncularımız takımdan ayrılacaklar. Yabancı kuralıyla alakalı olarak bazı oyuncularla yollarımızı ayırabiliriz. Ama temel olan şu ki anahtar ve en önemli oyuncularımızı kaybetmek istemiyoruz. Rakamlarla alakalı olarak konuşmak istemiyorum. Bir gün teklif çok şey ifade eder ama bir gün etmeyebilir. Bu transfer pazarında değişken bir şey.” yanıtını verdi.

Oğuz Aydın’a transfer sürecini aktaran Mario Branco, “Oğuz başından beri bize gelmek istedi. Biz de aynı şekilde onu tercih ettik. Biz yapmış olduğumuz toplantıda transferi 24 saat içerisinde bitirmiş olduk. Onu kim aradı, hangi menajer aradı bilmiyorum. Önemli olan onun burayı seçmesi. Ama diğer konuşulanlar benim dahil olmak istediğim konuşmalar değil. İlgilendiğim konular değil. Oğuz’u böyle bir konuşmaya dahil etmek istemediğim için ben cevap vermek istedim” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Kulüplerden İbrahim Hacıosmanoğlu’na art arda tebrik! Fenerbahçe’den yok

Kaynak: TELE1