Hakemleri stadta rehin aldırttı, ‘kadınları aşağılamak’tan yargılandı! Yeni TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir?

Yayın tarihi: 18 Temmuz 2024 Perşembe 8:54 pm - Güncelleme: 18 Temmuz 2024 Perşembe 8:59 pm

Yeni TFF Başkanı hakemleri stadta rehin aldırtan ve ‘kadınları aşağılamak’tan yargılanan eski Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu oldu. Peki bugünkü açıklamasında “Eski sayfaların hepsini kapattık” diyen İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir?

TFF Başkanlığı’na seçilen İbrahim Hacıosmanoğlu 1966 yılında Trabzon’un Of ilçesinin Hayrat beldesinde doğdu. Uzun yıllar ticaret ile uğraştı.

2005-2007 yılları arası Trabzonspor Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 2008’de dönemin Trabzonspor Başkanı Nuri Albayrak’ın istifa edip seçim kararı alması üzerine seçimlerde aday oldu, fakat diğer başkan adayı Sadri Şener seçimleri kazandı ve seçilemedi.

27 Şubat 2012 tarihinde yapılan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı seçimlerine adaylığını koydu, fakat seçilemedi.

ESKİ TRABZONSPOR BAŞKANI 

26 Mayıs 2013 tarihinde yapılan seçimlerde kullanılan yaklaşık 4500 oyun 1571’ini alarak Trabzonspor’un 15. başkanı seçildi.

İbrahim Hacıosmanoğlu, Trabzonspor döneminin ardından futboldan uzak kaldı. Hacıosmanoğlu, TFF seçimlerinde ise adaylığını koyarak Mehmet Büyükekşi’yi yendi ve başkanlık koltuğuna oturdu.

Mehmet Büyükekşi kaybetti, yeni TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu

HAKEMLERİ STADTA REHİN ALDIRTMIŞTI

Hacıosmanoğlu Trabzonspor Başkanı’yken Avni Aker Stadı’nda hakemleri saatlerce rehin aldırtmıştı. ‘Rehine krizi’ AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın devreye girmesiyle çözülmüştü.

28 Ekim 2015’te 2-2 biten Trabzonspor-Gaziantepspor maçının ardından hakem Çağatay Şahan ve ekibi, maçtaki kararlarından ötürü stadda rehin alındı. Hakem odasının çıkışı tutuldu. Saatler ancak 03:47’yi gösterirken koridorlar boşaltıldı. Hakemler, çevik kuvvet eşliğinde polis minibüsüne bindirilerek stadyumdan çıkarıldı.

‘BENİ ARAYAN O DEĞERLİ İNSANIN SÖZÜ ÜZERİNE…’

Hakemlerin salıverilmesinden sonra Hacıosmanoğlu şöyle konuştu: “Ben talimat verdim, ‘Sabaha kadar, ben gelene kadar o hakem, o stattan çıkmayacak’ dedim. Ama devletin her kademesinden arayanlar oldu, kimsenin telefonuna çıkmadım. Ama beni arayan o değerli insanın, ‘Hem Türkiye hem dünya genelinde büyük rezillik yaşamayalım. Ama yanlışların da hesabı sorulacak’ sözü üzerine ben de arkadaşları aradım. Bizi katleden şahısların, Trabzonlu’ya yakışan şekilde en ufak fiziki müdahalede bulunulmadan bu şehri terk etmelerine müsaade ettim.”

Erdoğan’a ‘Dünya Lideri’ yazılı forma hediye etmişti

Hacıosmanoğlu’nu arayan Erdoğan’dı. Hacıosmanoğlu’na bu nedenle sekiz ay 10 gün hapis cezası verilip hükmün geri bırakılması kararlaştırıldı. Dönemin Trabzonspor Başkanı’na ayrıca 280 gün hak mahrumiyeti ve 150 bin lira para cezası kesildi.

‘KADINLARA HAKARET’TEN YARGILANDI

Hacıosmanoğlu aynı maçın ardından şu ifadeleri de kullandı: “Öleceksek de adam gibi öleceğiz, kadın gibi yaşamayacağız. Bizi kadın gibi yaşatmaya da kimsenin gücü yetmez. Yıllar önce tövbe edip bıraktığım mesleğim vardı, sanırım o günlere geri dönmem gerekiyor.”

Hacıosmanoğlu, çok tartışılan sözlerinin ardından kendisini doğuran annesinin ve eşinin de bir kadın olduğunu hatırlatarak “Ben Karadenizliyim, mecazi anlamda kullandığımız sözler var. Mecazi anlamda biz kadın gibi yaşayacak yerine adam gibi ölürüz diyoruz. Bunu derken kadınları aşağılamak bizim haddimize mi?” dedi.

Hacıosmanoğlu hakkında, ‘kadınları aşağıladığı’ gerekçesiyle dava açıldı. Eski başkan, bu davadan beraat etti.

Yeni TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: Cumhurbaşkanımızı kullananları, zor durumda bırakanları futbolun dışına attık

Kaynak: HABER MERKEZİ