Hulusi Belgü’den TFF seçiminde iki adaya da sert tepki: Yaşattıklarınıza bakıp nasıl aday olabiliyorsunuz

Yayın tarihi: 18 Temmuz 2024 Perşembe 2:58 pm - Güncelleme: 18 Temmuz 2024 Perşembe 2:58 pm

Haber: TELE1 Haber Merkezi

TFF’de Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu’nda söz alan Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Hulusi Belgü, Mehmet Büyükekşi ve İbrahim Hacıosmanoğlu’na sert sözlerle tepki gösterdi. Servet Yardımcı’nın adaylıktan çekilmesiyle ilgili konuşan Belgü, “Siyasilerin, kulüp başkanlarını ve belediye başkanlarını arayarak, bağımsız olması gereken TFF seçimine nasıl etki yaptıklarını, bazı adayları talimatla nasıl geri çektiklerini hep beraber gördük yaşadık” dedi.

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Hulusi Belgü, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Ankara’da gerçekleştirilen Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu’nda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

UEFA İcra Kurulu Başkanı Servet Yardımcı’nın baskı görmesi sonucunda adaylıktan çekilmesini sert sözlerle eleştiren Belgü, ‘siyasetin Türk futboluna müdahale etmemesi’ yönünde çağrı yaptı.

Belgü, hem Mehmet Büyükekşi’yi hem de İbrahim Hacıosmanoğlu’nu sert sözlerle eleştirdi.

“TARİHİN EN KÖTÜ VE BECERİKSİZ YÖNETİMİ”

Belgü, adaylarla ilgili “Bugün burada Türk futbolunun geleceğini konuşmak ve daha önemlisi önümüzdeki dönemin kimler tarafından yönetileceğine dair karar vereceğiz. Ne acı ki önümüze sunulan adaylardan bir tanesi, Galatasaray’ın tabiriyle -ki biz de bu tabire katılıyoruz- tarihin en kötü ve beceriksiz yönetimi ve başkanı. Ve diğeri Fenerbahçe otobüsünün kurşunlandığı dönem olan 4 Nisan’dan önce, “Öyle bir eylem yapacağız ki belki ben Trabzonspor başkanlığa devam edemeyeceğim” diyen bir aday” ifadelerini kullandı.

-Bizlere sunulan iki aday dememin sebebini biliyorsunuz. Siyasilerin, kulüp başkanlarını ve belediye başkanlarını arayarak, bağımsız olması gereken TFF seçimine nasıl etki yaptıklarını, bazı adayları talimatla nasıl geri çektiklerini hep beraber gördük yaşadık.

“DİVAN KURULUNDA DAHİ SİYASİLER YER ALIYOR”

-Sayın delegeler, bakın divan kurulumuzda dahi şu anda görevli olan arkadaşlarımız, sayın milletvekilleri onlar da siyasiler. Belediyen bir arkadaşımız var o da siyasi. Nasıl böyle bir seçim yapıyorsunuz, bunu anlamakta güçlük çekiyorum. Biz futbol özgür olsun, adil olsun dedikçe ne yazık ki geri gidiyoruz. Geri gittikçe her sene futbolda şaibe ve huzursuzluk artıyor. Kavga çoğalıyor, kulüpler yöneticiler hatta sporcular, adaleti hissetmedikçe kendi cezalarını kendi kesmek istiyor. Konuşmalar hakarete, söylemler kavgalara sebep oluyor.

-Burada birkaç kulüp haricinde herkes futbolun adil yönetilmediğini düşünüyor. Belli başlı takımlara hizmet edilmesini istemiyor. Adil ve eşit yönetim istiyoruz. Ancak bu sene mevcut başkan ve yönetimi bir tarih yazdı. Fenerbahçe 99 puanla 99 golle 2. yapıldı. Bana hiç kimse bunu her iki takımda iyiydi diye açıklayamaz. Bir takım itildi, bir takım çekildi.

-Bu ülkede Fenerbahçe kumpasa uğradı. FETÖ denilen lanet örgütle mücadele etti. Taraftarına saldırıldı. Otobüsü kurşunlandı. Bugün bu salonda bulunan bir kulüp başkanımız, “Fenerbahçe maçlara çıkmazsa sonuçlarına katlanabilir” diyebildi. Bugün birlik ve beraberlik mesajı vermek istiyoruz ama bunları hiç yaşayamadık.

“TFF’NİN AKLININ ARKASINDA HEP FENERBAHÇE İLE MÜCADELE VARDI”

-Trabzon’da Fenerbahçe linç edilmeye çalışıldı. Birkaç kulübün dışında geçmiş olsun mesajı dahi verilmedi. Sayın Başkan ve yönetim ne yaptı. Meşru müdafaada bulunan futbolculara ceza vermeye çalıştı. Çünkü TFF yönetiminin aklının arkasında hep Fenerbahçe’yle mücadele vardı. Hem de dürüstçe bir mücadele değil.

-Bugün Fenerbahçe’ye zarar vermeye çalışanların, Türkiye Cumhuriyeti’nin sarsılmaz kalesi, Atatürk ilkelerinin koruyucusu olmaktan gurur duyan Fenerbahçe’ye 3 Temmuz’da saldıranlardan ne farkı var. Fenerbahçe başkanları hep hedef oldu. Önce Aziz Yıldırım sonra Ali Koç. Biz ne ilkelerimizi ne de başkanlarımızı kimseye yedirmeyiz.

“YAŞATTIKLARINIZA BAKIP NASIL ADAY OLABİLİYORSUNUZ”

-Bugün adil olmayan bir ortamda bize sunulan her iki adaya da sormak istiyorum: Yaşananlara, yaşattıklarınıza bakarak siz nasıl aday olabiliyorsunuz. Aynaya baktığınızda bu mevkiyi, TFF başkanlığını nasıl yakıştırıyorsunuz? Sokakta kendi camialarınızın sizi alkışladığını biliyoruz da toplumun geri kalanının sizin hakkınızda ne düşündüğünü hiç mi düşünmüyorsunuz?

“SAYIN DELEGELER BU ZORLAMAYI REDDEDİN”

-Sayın delegeler, bugün bir seçime zorlanıyorsunuz. Lütfen bunu ayağa kalkın ve reddedin. Biz Fenerbahçeliler, 3 Temmuz’dan bu tarafa onurumuzla direniyoruz. Her iki aday da Türk futbolunu yönetecek adaylar değil. Bunu boş oy vererek veya hiç oy vermeyerek gösterin. Futbol, Türk toplumun tüm problemlerden kaçış noktasıdır. Lütfen sorumlu davranın, size dayatılana karşı çıkın

“SİYASİLER FUTBOLA MÜDAHALEYİ BIRAKIN”

-Son sözüm siyasilere: Sizler futbola müdahale ettikçe yaşanan olumsuzluklar size mal ediliyor. Sizi yanlış yönlendiriyorlar. Adalet, eşitlik ve özgürlük olmazsa mutluluk olmaz. Mutluluk olmazsa, halk sonucu siyasete bağlar. Lütfen kulüplerin ve delegelerin iradesine müdahale etmeyin. İnanın böyle olduğunda başarı artacak.

TFF’de seçim günü! Mehmet Büyükekşi mi İbrahim Hacıosmanoğlu mu?

TFF'de Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu'nda söz alan Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Hulusi Belgü, Mehmet Büyükekşi ve İbrahim Hacıosmanoğlu'na sert sözlerle tepki gösterdi. Servet Yardımcı'nın adaylıktan çekilmesiyle ilgili konuşan Belgü, "Siyasilerin, kulüp başkanlarını ve belediye başkanlarını arayarak, bağımsız olması gereken TFF seçimine nasıl etki yaptıklarını, bazı adayları talimatla nasıl geri çektiklerini hep beraber gördük yaşadık" dedi. 

Kaynak: HABER MERKEZİ