Önlem alındı! Sun Express’ten MASAK mesajı uyarısı

Yayın tarihi: 18 Temmuz 2024 Perşembe 6:30 pm - Güncelleme: 18 Temmuz 2024 Perşembe 6:38 pm

Havayolu şirketi Sunexpress,kendi adlarını kullanarak dolandırıcılık yapanlara karşı uyardı. Havayolu şirketi açıklamasında mesajların da MASAK tarafından geldiğini söyledi.

Kişisel bilgilerimizin internet ortamında yayılmasından sonra çok sayıda dolandırıcı yöntemi ortaya çıktı. Farklı farklı şirketlerin adları kullanılarak her gün milyonlarca vatandaş mağdur ediliyor.

Havayolu şirketi Sunexpress de adıyla vatandaşlara mail gönderen dolandırıcılara karşı uyardı.

Gerekli tüm önlemleri aldığını belirten Sunexpress’in açıklaması şu şekilde:

“E-posta adresinizi içeren kişisel veri ihlaline ilişkin bir durum tespit ettiğimizi size bildirmek isteriz.Bilgi güvenliği ekibimiz, sorunu çözmek için derhal harekete geçti ve kişisel bilgilerinizi korumak için gerekli tüm önlemleri aldı. 15 Temmuz 2024 tarihinde, tedarikçilerimizden birinin mesajlaşma sistemine yetkisiz bir erişim tespit ettik ve bunun sonucunda bazı müşterilerimiz SunExpress adı kullanılarak kimlik avı bağlantıları içeren e-postalar almıştır. Sistemden herhangi bir veri indirilmediği, sızdırılmadığı veya başka bir amaçla kullanılmadığı konusunda sizi temin etmek isteriz. Bu durumun neden olabileceği her türlü rahatsızlık için içtenlikle özür diler, anlayışınız ve için güveniniz için teşekkür ederiz.”

 

Sunexpress’ten içinden yılan kafası çıkan yemekle ilgili açıklama!

İŞTE DOLANDIRICILARIN GÖNDERDİĞİ O MAİL

“SAYIN MÜŞTERİMİZ;
Binance hesabınızdan yapılan şüpheli işlemlere istinaden varlıklarınız ‘MASAK’ tarafından dondurulmuştur. Varlıklarınızla ilgili teyit işlemini gerçekleştirmek için tarafınıza 24 saat süre tanınmıştır. Teyit sağlanmayan varlıkların kısıtlama kaldırma işlemi için ‘MASAK’a haricen başvuru sağlanması gerekmektedir .Aksi halde kısıtlama kaldırılmayacaktır.”

Bu kez de Sunekspress adı kullanılarak çok sayıda vatandaş dolandırıldı.

Kaynak: TELE1