İstanbullular dikkat, AKOM uyardı! O tarihe kadar kavrulacağız

Yayın tarihi: 18 Temmuz 2024 Perşembe 11:30 am - Güncelleme: 18 Temmuz 2024 Perşembe 11:32 am

Tüm yurtta kavurucu sıcaklar etkisini göstermeye devam ederken AKOM’dan Afrika sıcakları uyarısı geldi. İstanbul’da hava sıcaklıklarının 28 Temmuz Pazar gününe kadar mevsim normallerinin 3-6 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Türkiye genelinde sıcak havalar etkisini göstermeye devam ederken, vatandaşlar ise serinlemenin ne zaman olacağını araştırıyordu.

Serin havaların ne zaman geleceğini merak eden vatandaşlara İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM’dan kötü haber geldi.

ÖĞLE SAATLERİNE DİKKAT

AKOM tarafından açıklanan verilere göre; İstanbul’da sıcaklıkların öğle saatlerinde 36 derece civarına yükseleceği tahmin ediliyor. Yurdun tamamına yakın bölümünde Afrika ve Basra kökenli sıcak hava dalgaları etkili olmaya devam ediyor. 22 Temmuz Pazartesi gününe kadar İstanbul’da etkili olması beklenen sıcak hava dalgası nedeni ile sıcaklıkların 34-37 derece aralığında seyredeceği öngörülürken, yüzde 50-95 aralığında yüksek nem oranları ile bu sıcaklıkların ölçülenden 5-8 derece daha yüksek hissedilmesine neden olabilecek.

AKOM’DAN YAŞLILARA UYARI

AKOM, tehlikeli sıcaklıkların etkili olduğu öğle saatlerinde başta yaşlılar, hamileler, çocuklar, astım ve kalp yetmezliği gibi rahatsızlığı olanların güneşli ortamda bulunmamaları konusunda uyardı.

Kaynak: İHA