Münster`de ‘‘ Popülizm ve tarihi seçimler yılı‘‘ konulu Panel

Yayın tarihi: 18 Temmuz 2024 Perşembe 8:47 am - Güncelleme: 18 Temmuz 2024 Perşembe 8:47 am

Almanya’ nın Münster şehrinde 20 Temmuz Cumartesi günü Friedrich-Ebert -Vakfının (FES) düzenlediği Panelde ‘’ Popülizm ve Tarihi Seçimler Yılı’’ konusu işlenecek. Odak Enternasyonal Kültür Merkezinde ( Wolbeckerstr. 1, 48155 Münster) saat 14.00 te başlayacak Panelde konuşmacı Max-Planck Enstitüsü Sosyal Araştırmacısı ve Köln Üniversitesi Öğretim Üyesi Ebru Ece Özbey olacak. FES‘ in Göçmenlerle Diyalog Projesi çerçevesinde gerçekleşecek olan ve Koordinatörlüğünü Elif Dartan‘ ın yaptığı Paneli Gazeteci Mehmet Tanlı yönetecek.

Sanayileşmiş ülkelerin ve politikacılarının artık başvurmadığı, geride bıraktığı , daha az gelişmiş ülkelere, olanlara özgü bir siyaset türü olan popülizm olgusu , 21. yüzyılın başlıca siyasi kavramlarından biri haline gelmiştir ve hala bazen ‘‘ çok işe yaramaktadır‘‘. Sağ popülist iktidarlar ve liderlerin seçim başarılarını bilmeyen yok.

2024 VE 2025 YILINDA DAHA BİR ÇOK ÜLKEDE SEÇİMLER OLACAK

2024 yılı Almanya‘ da süper seçim yılı olurken yine 2024 ve 2025 yılında Almanya‘ da genel ve yerel seçimler olacak. Bildiğiniz üzere 15-17.03 tarihlerinde Rusya‘da, Nisan ayının sonu Mayısın başında ise Hindistan‘ da , İngiltere‘ de de daha iki hafta önce yeni seçimler yapıldı. Sonbaharda ise , Litvanya, Romanya , ABD gibi dünyanın bir çok önemli ülkesinde seçimler olacak. Bu seçimlerde sandıklarda siyasi partiler arasında çok güçlü mücadeleler, yarışlar yaşanacak ve demokrasi için geniş kitleler aşırı partilere, popülist politikalara karşı ne kadar başarılı olacaklar göreceğiz?
Münster‘ deki Panel Türkçe gerçekleşecek ve ücretsiz olacaktır.

Kaynak: TELE1