Merkez Bankası’ndan KKM kararı! Faiz düşürüldü

Yayın tarihi: 17 Temmuz 2024 Çarşamba 6:11 pm - Güncelleme: 17 Temmuz 2024 Çarşamba 6:23 pm

Merkez Bankası TL mevduatı desteklemek amacıyla Kur Korumalı Mevduat‘a uygulanacak en düşük faiz oranını yüzde 35’e düşürdü.

Merkez Bankası, Kur Korumalı Mevduat’tan Türk Lirası mevduata geçişin desteklenmesi ve KKM hesaplarının azaltılmasına yönelik yeni bir adım attı.

Bu kapsamda, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) bankalara gönderdiği uygulama talimatıyla KKM hesaplarına uygulanan faiz oranı alt sınırı, politika faiz oranının yüzde 80’inden yüzde 70’ine indirildi. Vade sonunda TCMB tarafından ödenecek kur farkı tutarı, politika faizi esas alınarak hesaplanmaya devam edilecek.

Ayrıca, yeni açılacak ve yenilenecek hesaplar için “ek getiri” adı altında herhangi bir ödeme yapılamayacağı bildirildi. Böylece KKM hesaplarında azalmanın hızlanması ve TL mevduatın payının artması bekleniyor.

Değişiklikler, 22 Temmuz 2024’ten itibaren geçerli olacak.

Daha önce KKM hesaplarına uygulanan faiz oranı alt sınırı, yüzde 50 olan politika faizinin yüzde 80’i seviyesinde bulunan yüzde 40’a karşılık geliyordu. Yüzde 40 seviyesi, yeni uygulama talimatıyla yüzde 35’e indirildi.

Kur korumalı mevduat Merkez Bankası’nı rekor zarara uğrattı

Kaynak: HABER MERKEZİ