Sefalet maaşına mahkum edilen emekli isyan etti: Çözüm ölüm, başka bir şey yok

Yayın tarihi: 17 Temmuz 2024 Çarşamba 3:57 pm - Güncelleme: 17 Temmuz 2024 Çarşamba 3:58 pm

Haber: TELE1 Haber Merkezi

İktidarın reva gördüğü ücret karşılığında geçim derdi her geçen gün büyüyen emekliler, iktidara tepkili. Hükümet ise tepkilere kulak tıkamaya devam ediyor. Yurttaşlar, yaşadıkları sorunları TELE1’e anlattı. İşte emeklilerin tepkileri…

İktidar sefalet ücretine mahkum ettiği emekliler, 12 bin 500 liralık en düşük emekli maaşına tepkili.

İstanbul’un Eminönü ilçesinde TELE1 mikrofonuna konuşan emekliler, 12 bin 500 lira ile geçinmenin mümkün olmadığını söyledi.

İktidarı sert sözlerle eleştiren vatandaşlar, erken seçimi işaret etti.

“ÇÖZÜM ÖLÜM BAŞKA BİR ŞEY YOK”

Emekli bir vatandaş, geçinemediğini belirterek, “Emekli maaşı memnun etmiyor bizi. Az geliyor. 12 bin 500 lirayı kabul etmiyoruz. Her şeyde yoksuluz. Çözüm ölüm başka bir şey yok” dedi.

“MİLLETLE RESMEN DALGA GEÇİYORLAR”

Emekli maaşına yapılan zamma tepki gösteren yurttaş, “Milletle resmen dalga geçiyorlar. Nerede ucuz bir şey varsa onu almaya çalışorum. Pahişahlık devri bu, böyle bir şey olamaz. Bunlar gitmeden Türkiye kurtulmaz. AKP’yle daha da kötüye gidecek.” ifadelerini kullandı.

“HER ŞEYDE FEDAKARLIK YAPIYORUZ”

Bir başka emekli ise şunları söyledi:

“Temel ihtiyaçlarımızı kesinlikle karşılayamaz. Hem giyim, hem sağlık, hem gıdada, her şeyde fedakarlık yapmak zorunda kalıyoruz. Bir emekli, özel hastaneye gidebilir mi? Çalışan zor gidiyor. Devlet hastanesinden sıra alamıyor. Ameliyat olacak 6 ay, 1 sene sonraya gün veriyorlar. Yaşıyorsak Allah’a emanet yaşıyoruz hepimiz. Milletvekili orada oturup yiyeceğine, onları seçenler sahip çıksalar bunların hiçbiri olmayacak.

Kimine 2 bin 500, kimine 27 lira… İşte emekliye yapılan hazine yardımları arasındaki devasa fark

İktidarın reva gördüğü ücret karşılığında geçim derdi her geçen gün büyüyen emekliler, iktidara tepkili. Hükümet ise tepkilere kulak tıkamaya devam ediyor. Yurttaşlar, yaşadıkları sorunları TELE1 mikrofonuna anlattı. İşte emeklilerin tepkileri... 

 

Kaynak: HABER MERKEZİ