AKP’nin ‘sokak hayvanları teklifi’ komisyonda! Ülkenin marka değerini düşürüyorlarmış

Yayın tarihi: 17 Temmuz 2024 Çarşamba 2:43 pm - Güncelleme: 17 Temmuz 2024 Çarşamba 2:43 pm

AKP’nin sokak hayvanlarına yönelik tartışmalı yasa teklifi bugün Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda görüşülecek.

AKP’nin sokak hayvanlarına yönelik tartışmalı yasa teklifinde ‘hayvanın kesimi öldürülmesi ve yasaklar’ bölümünde ‘öldürme’ ibaresi ‘ötanazi’ olarak değiştirildi. Sahipsiz hayvanların, ‘bir hastanın kendi isteğiyle doktor tarafından yaşamına son verilmesi’ olarak tanımlanan ‘ötanazi’ adı altında öldürülmesinin önü açıldı.

Kamuoyunda tepkiyle karşılanan ‘Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmeleri bugün Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda başlayacak.

SOKAK HAYVANLARI ÜLKENİN ‘MARKA DEĞERİNİ’ DÜŞÜRÜYORMUŞ

Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Vahit Kirişci, AKP’nin Meclis Başkanlığı’na sunduğu ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonunda görüşülecek olan teklifi “Sahipsiz hayvanlar meselesiyle hem kendi ülkemizin marka değerini aşağılara çekmememiz hem de toplumumuzun sağlığını korumamız ve güvenliğimizi de riske etmememiz gerekiyor” diyerek savundu.

Kirişçi, “Neticede bütün hayvanlar sahiplenilmek zorunda. Bu hayvanları kurum, kuruluş, şahıs, adına ne dersek diyelim, onlar sahiplenecek. Bunların dışındakiler de bu bakımevinde sahiplenilecek. Dolayısıyla ‘sahipsiz hayvan’ kavramı ortadan kalmış olacak” diye konuştu.

İmamoğlu sokak hayvanları yasasıyla ilgili AKP’yi uyardı: Kemirgen ve vahşi hayvanları çoğaltır

Kaynak: TELE1