Suudi Arabistan’da gözaltına alınan Türk gazeteci Ankara’ya dönüyor

Yayın tarihi: 17 Temmuz 2024 Çarşamba 9:40 am - Güncelleme: 17 Temmuz 2024 Çarşamba 9:40 am

Suudi Arabistan’da gözaltında tutulan ve Türkiye’nin girişimleri sonucu serbest bırakılan Türk gazeteci Kurtuluş Demirbaş bugün Türkiye’ye dönüyor.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Suudi Arabistan’ın Taif şehrinde gözaltına alınan ve Türkiye’nin girişimleri sonrası serbest bırakılan Demirbaş bugün ülkeye dönüş yapacak.

Suudi Arabistan’da 6 gündür gözaltında tutulan Türk gazeteci serbest!

Demirbaş, Suudi Arabistan’ın Cidde şehrindeki havalimanında yaptığı açıklamada, “Benim bu süreçte arkamda olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, daha sonra Dışişleri Bakanımız Hakan Fidan’a ve tüm Türk personeline, benim arkamda olan, bana her gün moral veren, tüm ihtiyacımla ilgilenen tüm Türk personeline sonsuz teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı. Demirbaş’ın bugün önce İstanbul’a, ardından Ankara’ya geçmesi öngörülüyor.

NE OLMUŞTU?

Gazeteci Kurtuluş Demirbaş, U19 futbol maçlarını takip etmek için görevli gittiği Suudi Arabistan’da gözaltına alındı. Demirbaş’ın Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili bazı açıklamaları nedeniyle gözaltına alındığı belirtiliyor.

Kaynak: AA