Flaş kulis! Süleyman Soylu istifaya hazırlanıyor, yeni bir siyasi oluşumun başına geçecek

Yayın tarihi: 17 Temmuz 2024 Çarşamba 8:42 am - Güncelleme: 17 Temmuz 2024 Çarşamba 8:42 am

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu‘nun AKP’den ve milletvekilliğinden istifa edeceği ve MHP ile İYİ Parti’deki boşluktan yararlanmak için yeni bir siyasi oluşumun başına geçeceği iddia edildi.

Gazeteci Nuray Babacan bugünkü yazısında eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkındaki kulis bilgilerini paylaştı. Mevcut İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yaptığı tüm mafya-çete operasyonlarında ““Soylu döneminde bunlara yol mu verilmiş” sorunun gündeme geldiğini ifade eden Babacan ” Bu şüpheler parti içinde de açıktan konuşulmaya başlayınca, doğal olarak Soylu’nun da kulağına gitti. Hatta o dönem ikilinin ilişkisinin düzelmesi için aracı olanlar vardı. Soylu’nun Ali Yerlikaya’nın görüşme taleplerine yanıt vermediği, telefonlarına çıkmadığı anlatılıyordu.” dedi.

Süleyman Soylu dokunulmazlığının kaldırılması için başvuru yapıyor

İSTİFA EDECEK İDDİASI

Nuray Babacan yazısının devamında parti içinde Süleyman Soylu’nun, partiden ve milletvekilliğinden istifa edeceğini ve yeni bir siyasi oluşumun başına geçeceğinin konuşulduğunu aktardı.

Nuray Babacan’ın yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

AKP’nin yeni parti grubunda Soylu’ya yakınlık duyan neredeyse tek isim kalmadı. Partinin karar mekanizmalarının da dışında kalan Soylu iyice yalnızlaştı. Soylu’nun dokunulmazlığının kaldırılması için TBMM’ye yapacağı başvuru, ardından tüm eski bakanlara tahsis edilen zırhlı aracını İçişleri Bakanlığı’na iade etmesi tüm bu sıkıntıların görünür olmasını sağladı. İşin ilginci bu girişimleri yapacağı, birkaç gün öncesinden parti içinde de dolaşıma sokulmuş… Kimse durdurmaya çalışmamış anlaşılan!

İLK SİNYAL PANDEMİDE

Sıkıntıları pandemi döneminde başlayan, eleştiriler üzerine bakanlık görevinden istifa eden, Cumhurbaşkanının istifasını kabul etmediği Soylu sorunu, Sedat Peker’in iddialarının ardından iyice artmıştı. Parti içinde bazı isimler Soylu’nun görevden alınması için bizzat Cumhurbaşkanıyla görüşmüştü. O dönemde döşenen taşlarla bugüne gelindi.

Süleyman Soylu gerginliği! Muhabirin telefonuna müdahale etti

SİNE-İ MİLLET Mİ?

Gelelim olasılıklara… Sıkıntılı bir süreçten geçen Cumhur İttifakı’nın yeni bir sorunla uğraşmaması için devreye girenlerle konu kapatılmaya çalışılabilir. Fakat partide konuşulan diğer olasılıklar daha ilginç… Soylu’nun istifaya hazırlandığı, sine-i millete döneceği ve önümüzdeki dönemde yeni bir partiyle, yeni bir güç odağı olarak seçimlere hazırlanacağı iddiaları var.

ERKEN SEÇİM HAZIRLIĞI MI?

AKP’nin geleceğinde kendisine yer göremeyen Soylu’nun MHP’deki oy kaybı, İYİ Parti’deki parçalanmadan sonra bu alandaki boşluğu doldurmaya, kendisine yeni bir merkez yaratmaya çalıştığı öne sürülüyor. Erken seçim olasılıkları da hesaba katıldığında milliyetçi oylara talip olmak mantıksız gelmiyor.

Tabii, hem dokunulmazlığının kaldırılması hem de milletvekilliğinden istifasının kabul edilmesi için TBMM Genel Kurulu’nun onayı gerektiği için bu çıkışların sadece “Ben de buradayım, beni yok sayamazsınız” mesajı içerdiğini düşünenler de var. AKP’den istifa edip, grup kurmaya çalışması da bir yol olabilir…

Kaynak: TELE1