Saldırıdan bir saat sonra Çin’de çıkan Trump’a suikast tişörtleri satıştan kaldırıldı

Yayın tarihi: 16 Temmuz 2024 Salı 7:56 pm - Güncelleme: 16 Temmuz 2024 Salı 7:59 pm

Çin’de ABD Başkan Adayı Donald Trump’ın suikast girişimine uğradıktan sonra çekilen ikonik fotoğrafın basıldığı tişörtler sipariş yağmurunun ardından satıştan kaldırdı.

ABD’de Cumhuriyetçi Parti’nin Başkan Adayı Donald Trump cumartesi Pennsylvania eyaletindeki mitinginde suikast girişimine uğrayarak kulağından yaralanmıştı. Trump’ın durumu iyi olsa da arkasındaki izleyicilerden biri ölmüş, ikisi ağır yaralanmıştı. Saldırgan Thomas Matthew Crooks ise öldürülmüştü.

Saldırıdan yaklaşık bir saat sonra Çinli e-ticaret platformlarında Trump’ın saldırı sonrası yumruğu havada fotoğrafının basıldığı tişörtler satışa çıktı. Diken’in BBC’den aktardığı habere göre, Taobao ve JD.com gibi sitelerde çıkan tişörtlerin satıştan kaldırılma sebebi bilinmiyor.

Ama Çin’de internet sıkı denetleniyor ve ‘hassas’ görülen içerikler engelleniyor.

Çin merkezli sosyal medya Weibo’da cumartesi en çok konuşulan konu, Trump’a suikast girişimiydi.

25 yaşındaki Taobao perakendecisi, South China Morning Post’a, tişörtleri satışa çıkardıktan üç saat sonra 2 bini aşkın sipariş aldığını söyledi. Çoğu Çin ve ABD’den… Sitede tişörtler 39 yuana (yaklaşık 180 lira) satılıyordu.

İnternette benzer tişörtlerin ABD’de de satılmaya başlandığı görülüyor. Hatta yazıları da var: ‘Liderler Asla Ölmez’, ‘Kurşun Geçirmez.’

Donald Trump’a suikast girişiminde 2 ölü! İşte saldırıda kullanılan silah

Kaynak: Diken