İtalya’da 4 kişi sıcaktan yaşamını yitirdi!

Yayın tarihi: 16 Temmuz 2024 Salı 5:55 pm - Güncelleme: 16 Temmuz 2024 Salı 6:02 pm

İtalya’da yüksek hava sıcaklıkları nedeniyle 4 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerin 68 ila 82 yaşları arasında değiştiği belirtildi.

İtalyan Rainews24 kanalının haberine göre, İtalya’da etkili olan Afrika kaynaklı aşırı sıcakların can kayıplarına yol açtığı belirtildi. İtalya’nın güneydoğusundaki Puglia bölgesinde 3 kişi, başkent Roma’da da 1 kişinin öldüğü kaydedildi. Ölenlerin hepsinin erkek ve yaşlarının da 68 ile 82 arasında değiştiği ifade edildi.

Meteoroloji’den hem aşırı sıcak hem de kuvvetli sağanak uyarısı

KIRMIZI ALARM

İtalya’nın güneyindeki kentlerde hava sıcaklıklarının 40 derecenin üstünde seyrettiği aktarıldı. Sağlık Bakanlığı, başkent Roma, Floransa, Ancona, Bologna, Campobasso, Frosinone, Latina, Palermo, Perugia, Pescara, Rieti, Trieste ve Viterbo olmak üzere 13 kentin risk seviyesini aşırı sıcaklar nedeniyle çarşamba günü için “kırmızı” olarak güncelledi ve bu kentlerde yaşayanları, sıcaklara dikkat etmesi konusunda uyardı.

10 BİN HEKTAR ORMAN YANDI

Aşırı sıcakların kırsal kesimlerde orman yangınlarına da yol açtığı belirtildi. İtalyan Dire ajansının haberinde, 2024’te şu ana kadar 10 bin hektardan fazla ormanlık ve makilik alanın yandığı belirtildi.

Kaynak: TELE1