WhatsApp kullananlar dikkat! Dolandırıcıların hedefinde bu kez de yaşlılar var

Yayın tarihi: 16 Temmuz 2024 Salı 2:58 pm - Güncelleme: 16 Temmuz 2024 Salı 2:59 pm

Dolandırıcılar yöntem değiştirdi. Dünya çapında yaygın olarak kullanılan WhatsApp’ta “merhaba anne/baba” dolandırıcılığı yaşanıyor. Peki, dolandırıcıların hedefinde bu kez kim var? İşte detaylar…

Teknolojinin gelişmesiyle dolandırıcılar da yeni yöntemler kullanmaya başladı. Dolandırıcılar, bu kez tuzaklarına popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ı da kattı. Dolandırıcıların hedefinde yaşlı kullanıcılar var.

Sesli mesaj dinlemekten nefret edenlere müjde! WhatsApp çığır açıcı özelliğini duyurdu

KANDIRILACAK KİŞİNİN ÇOCUĞU GİBİ BİR PROFİL OLUŞTURUYOR

Shiftdelete’den Ömer Dursun’un haberine göre; Avrupa Kıtası’nın en batısındaki ülke olma özelliği taşıyan Portekiz’de kullanıcılar arasında bir hayli hızlı yayılan dolandırıcılık, WhatsApp mesajları aracılığıyla yaşlı kişileri hedef alıyor. Kandırılacak kişinin çocuğu gibi bir profil oluşturan dolandırıcılar, “Merhaba anne/baba” yazarak çocuklarını taklit ediyor.

ACİLEN PARAYA İHTİYAÇ DUYDUKLARINI BELİRTİYORLAR

Bu mesaj sonrasında ise acilen paraya ihtiyaç duyduklarını belirtiyorlar. Polis, dolandırıcıların binlerce SIM kartını ele geçirdiğini ve bu numaralar üzerinde hırsızlık yapmaya çalıştıklarını ifade etti. Henüz Türkiye’de görülmedi, ancak Avrupa’da yayıldığını söylemek mümkün.

POLİS EKİPLERİ YAŞLI KULLANICILARI UYARDI

Dolandırıcılık yöntemine karşı kullanıcıları uyaran polis ekipleri, özellikle yaşlı kullanıcıların dikkatli olması gerektiğini ifade etti. Bilinmeyen numaralardan gelen mesajların iki defa kontrol edilmesini öneriyor.

Kaynak: Shiftdelete