AKP öldürmeye ‘ötanazi’ dedi, 11 kadın altına imza attı

Yayın tarihi: 16 Temmuz 2024 Salı 8:27 am - Güncelleme: 16 Temmuz 2024 Salı 8:28 am

AKP’nin sokak köpeklerini ‘ötanazi’ adı altında öldürmenin yolunu açan yasa teklifine imza adan vekillerden 11’i kadın.

AKP, sokak hayvanlarının öldürülmesinin ‘ötanazi’ ismiyle yolunu açan yasa teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu. Teklifin ilk imzacıları ise AKP’li kadın vekiller oldu.
Sözcü’de yer alan habere göre, teklife ilk imzayı İnsan Hakları Kurulu üyesi AKP Rize Milletvekili Harun Mertoğlu attı. Daha sonraki imzacı 5 kadın da Sibel Söylemez, Meryem Göka, Ayşe Böhürler, Sunay Karamık ve Tuba Köksal oldu.

71 imzalı teklifte AKP’nin diğer kadın milletvekilleri Zeynep Yıldız, Asuman Yazmacı, Rukiye Toy, Fatma Öncü, Ayşen Gürcan ve Rümeysa Kadak da var. Teklifle saldırgan olduğu ‘düşünülen’, ‘kamu güvenliğini tehlikeye atan’, hasta olan ve sahiplendirilmesi yasak olan gibi köpeklerin ötanazi adı altında uyutulması öngörülüyor.

Teklifi imzalayan AKP’li kadın vekiller için “Nerede kaldı anaçlığınız, koruma iç güdünüz” gibi yorumlar yapıldı.

TEPKİLER BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Kamuoyunda büyük yankı uyandıran teklife tepkiler sürerken, CHP’li milletvekilleri de katliam yasasına tepki gösterenler arasında yer aldı.

CHP milletvekilleri Deniz Yavuzyılmaz, Gülizar Biçer Karaca, Cevdet Akay, Nermin Yıldırım Kara, Ali Mahir Başarır, Barış Bektaş, Özgür Karabat, Hikmet Yalım Halıcı, Reşat Karagöz, İnan Akgün Alp, Ömer Fethi Gürer, Süleyman Bülbül, Ayhan Barut, Mustafa Sarıgül, Aşkın Genç gibi isimler yasa teklifine ‘Hayır’ oyu vereceklerini açıkladı.

Sokak hayvanları teklifi TBMM’de! AKP öldürmeye ‘ötanazi’ ismini taktı

Kaynak: Sözcü