Yılmaz Polat’ın ‘Erdoğan-Trump’ kitabı da ABD Kongre Kütüphanesi’nde

Yayın tarihi: 16 Temmuz 2024 Salı 6:11 am - Güncelleme: 16 Temmuz 2024 Salı 6:20 am

Haber: Yılmaz Polat

TELE1 ABD Temsilcisi Gazeteci-Yazar Yılmaz Polat’ın ‘Erdoğan-Trump-Öfke Krizi-Güç Gösterisi’ adlı 2021 yılında yayınlanan kitabı da dünyanın en büyük kütüphanelerinden biri olan ABD Kongre Kütüphanesi’nde yer alacak.

11 Kitabı halen Kongre Kütüphanesinde kaynak olarak yer alan Polat, ‘Erdoğan-Trump’ kitabında 2016-2020 yılları arasında ABD Başkanı Trump’la ilişkileri anlatıyor.
Hiçbir dönemin hem ABD hemde Türkiye’de Trump Erdoğan kişisel ilişkileri kadar konuşulmadığını belirten Polat, ‘Washington’da Türkiye’yla ilgili uzman kiminle konuşsanız, Trump’la Erdoğan arasında benzerlik olduğunu söyler.

İki liderin kısmen de olsa hükümet kurumlarının kendilerine karşı ‘komplo’ kuruyor olabileceğinden şüphelendiği benzetmesi yapılır. Hatta, ‘derin devlet’ kavramının Erdoğan’dan Trump’ın sözlüğüne girmesinde etkili olduğu söylenir.

Trump-Erdoğan arasında ‘övgü,öfke, tehdit, hayranlık ve hayal kırıklığı’ arasında geçen dört yıl, garip bir ilişkiler yumağı olarak değerlendirilmeli’ diyor.
Kitabın önsözünü yazan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, ‘Öfkeli adamların dansı!’ başlıklı yazısında,’Trump’ın ‘öfke krizi’ sorununun Tayyip Erdoğan’la ilişkilerine nasıl yansıdığı ve bunun Türkiye’ye maliyeti de ortaya çıktığını’ söylüyor.

Yanardağ, şöyle diyor: ‘Kitapta Trump’ın üst düzey yardımcılarının onun ‘tehlikeli’ bulunan davranışlarını önlemek için neler yaptıkları, nasıl sınırlamalar getirdikleri de anlatılıyor, 27 prikiyatrist ve ruh sağlığı uzmanının Trump hakkında hazırladığı rapordan çarpıcı bölümlere de yer veriyor: ‘Başkalarından üstün olduğuna inanmak, kırılgan bir özgüvene sahip olmak, sert ve duygusuz görünmek, gerçekçi olmayan hedefler belirlemek.’

Yılmaz Polat’ın toplam 17 kitabı bulunuyor.

Kaynak: TELE1