İslam Memiş tarih vererek uyardı: Haziranda altın ve gümüş almayanlar…

Yayın tarihi: 15 Temmuz 2024 Pazartesi 3:04 pm - Güncelleme: 15 Temmuz 2024 Pazartesi 3:04 pm

ABD enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından Para Piyasası ve Altın Uzmanı İslam Memiş, 16 Temmuz ve sonrası için uyarıda bulundu.

ABD haziran ayı enflasyonu piyasa beklentilerinin altında gerçekleşti. Kritik veri yıllık bazda yüzde 3 artarken; aylık bazda ise, yüzde 0,1 azaldı. Beklenti, yıllık yüzde 3,1; aylık ise yüzde 0,1 artış olması yönündeydi. Sürpriz gelen kritik veriyle beraberde piyasalar hareketlilik başladı.

ABD’de enflasyon verileri açıklandı

 

Verilerin açıklanmasının ardından İslam Memiş’ten dikkat çeken uyarılar geldi. 16 Temmuz ve sonrası için uyarı yapan Memiş, söylediklerinin yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizerek öngörülerini şu ifadelerle paylaştı:

“ABD’deki enflasyon verisi çok önemliydi. TÜFE ve ÜFE verileri küresel piyasalarda, altın ve gümüş tarafında fiyatlamaya neden oldu. Fed ne zaman faiz indirimlerine başlayabilir, bunun ipuçlarını arayacağız.

Muhtemelen yılın son çeyreğinde bu beklenti karşılanacak. Beklentinin altında bir enflasyon açıklandı, Fed’in indirim ihtimali fiyatlandı. Ons altında 2416 dolara kadar yükseliş gördük. ABD ÜFE verisi de açıklandı. İhlal edilen alanlar vardı ancak gerçekleşmedi bu geri çekilme.

2400 üzerinde kalıcı olabilirse, 2400-2450 aralığında temmuzda bir ons altın görebiliriz söylemim vardı. Ons altında yüzde 1’e varan satışlar gördük üfe verisinden sonra. 2396 doları gördü. Burada tekrar 2350-2400 dolar aralığını takip edeceğiz.

Ons gümüş yüzde 3 satıcılı. 30.58 dolarda. Burada kar satışları geldi. Gümüş fiyatlarında tekrar geri çekilmeler gördük. Geri çekilmeler iyi alım fırsatları sunuyor. Gümüş almak için fırsat kollayanlara fırsat gelmiş oluyor.

“YENİ FIRSATLAR”

Haziranda altın ve gümüş almayanlar, eline yeni TL ve dolar geçmiş olanlar üzülüyordu. Yeni fırsatlar yine karşısında. Demek ki önümüzdeki hafta altın ve gümüş tarafında alım fırsatı sürecine girmiş olduk”

15 Temmuz resmi tatil. İşlerinizi ona göre ayarlarsınız. Borsa İstanbul 11 bin 60 puanda. 11 bin üzerinde kapanış gerçekleşti. 11 bin puanda kapanış olmazsa aşağıda 10 bin 900, onun da aşağısında 10 bin 700 puan seviyesi var. Haftaya 10 bin 700 – 11 bin 200 puan bandını kendimize belirleyebiliriz.

Dolar kuru her ne kadar ABD enflasyon verisi beklenti altında gelse de içeride gerilemiyor. Dolar kuru 33 lira 5 kuruş. Dolar kurunda 33 lira üzerine yerleşme isteği var.”

Kaynak: TELE1