Donald Trump’a suikast girişiminde 2 ölü! İşte saldırıda kullanılan silah

Yayın tarihi: 14 Temmuz 2024 Pazar 8:08 am - Güncelleme: 14 Temmuz 2024 Pazar 2:53 pm

Haber: Yılmaz Polat

ABD Başkan adayı Donald Trump’a, Pensilvanya’da düzenlediği miting sırasında suikast girişimi düzenlendi. Miting sırasında birden fazla silah sesi duyulurken, kurşunlardan biri Trump’ın sağ kulağını sıyırdı.  TELE1 Washington temsilcisi Yılmaz Polat’ın ABD Gizli Servisi iletişim şefi Anthony Guglielmi’den aktardığına göre, silahlı saldırıda bir miting katılımcısı öldü ve ikisi ağır yaralandı.

Donald Trump’ın Pensilvanya’da düzenlediği mitingi sırasında silahlar ateşlendi. Cumhuriyetçilerin başkan adayı Trump’ın yüzünden vurulduğu açıklandı. Suikast girişimi sırasında korumalar Trump’ın etrafını sardı, korumalar ve polisler sahnenin önünde konuşlandı. Trump, ABD Gizli Servisi tarafından bir araca götürülürken yumruğunu defalarca kalabalığa doğru kaldırdı.

TRUMP: İYİYİM

Trump’ın yüzünden yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Donald Trump, olaydan sonra yaptığı ilk açıklamada, “İyiyim ve tıbbi muayeneden geçiyorum” ifadesini kullandı. Trump’ın sözcüsü Steven Cheung tarafından yapılan açıklamada ise “Trump, bu iğrenç eylem sırasında hızlı davranan korumalara ve ilk müdahale ekiplerine teşekkür ediyor. Durumu iyi ve yerel bir tıbbi tesiste kontrol ediliyor” denildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

ABD Gizli Servis Sözcüsü Anthony Guglielmi, Donald Trump’ın güvende olduğunu ve miting alanında koruyucu önlemler alındığını söyledi. Guglielmi, “Bu artık Gizli Servis’in yürüttüğü bir soruşturmadır, bilgi olması halinde paylaşılacaktır.” ifadesini kullandı. Trump’a yönelik silahlı saldırının ‘suikast girişimi’ olarak soruşturulduğu açıklandı.

SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ

Pensilvanya eyaletine bağlı Butler Bölge Başsavcısı Richard Goldinger’in yaptığı açıklamaya göre, suikast girişimi sırasında bir kişi öldü, bir kişi ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Goldinger ayrıca Trump’a ateş eden kişinin de öldürüldüğünü açıkladı.

BIDEN’DAN İLK AÇIKLAMA

Beyaz Saray, Trump’a yönelik saldırı girişimi hakkında ABD Başkanı Joe Biden’ın bilgilendirildiğini açıkladı.

Biden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Trump’ın güvende olduğunu ve durumunun iyi olduğunu duyduğuma minnettarım. Daha fazla bilgi beklerken kendisi, ailesi ve mitingde bulunan herkes için dua ediyorum. Jill ve ben, onu güvenli bir yere götürdükleri için Gizli Servis’e minnettarız. Amerika’da bu tür bir şiddete yer yoktur. Bunu kınamak için tek bir ulus olarak birleşmeliyiz.

TRUMP’IN SÖZCÜSÜNDEN AÇIKLAMA

AA’da yer alan habere göre, ABD’de Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump’ın sözcüsü Steven Cheung, seçim mitingi sırasında yaşanan olay hakkında açıklama yaptı.

Sözcü Cheung, “Başkan Trump, bu iğrenç eylem sırasında hızlı davranan korumalara ve ilk müdahale ekiplerine teşekkür ediyor. Durumu iyi ve yerel bir tıbbi tesiste kontrol ediliyor. Daha fazla ayrıntı gelecek.” ifadesini paylaştı.

TRUMP’TAN AÇIKLAMA

Trump, Truth Social sosyal medya hesabından, kendisine yönelik gerçekleştirilen saldırı hakkında paylaşımda bulundu. ABD Gizli Servisi ve güvenlik yetkililerine, hızlı müdahaleleri için teşekkürlerini ileten Trump, seçim kampanyası alanında hayatını kaybeden kişinin yakınlarına ise başsağlığı diledi.

TELE1 Washington temsilcisi Yılmaz Polat’ın aktardığı habere göre, Trump güvenlik kuvvetlerine teşekkür etti, sağ kulağının üzerinden vurulduğunu’ söyledi. Trump ‘bir vızlama duyduğunu ve kurşunu hissettiğini ve çok kanama olduğunu’ yazdı. Trump ‘ o zaman ne olduğunu anladım. Tanrı Amerika’yı korusun’ dedi. Öte yandan, Trump sınırı geçenlerin sayısının olduğu bir şema gösterirken ateş açıldı.

SALDIRGANIN KULLANDIĞI SİLAH

Suikastçının kullandığı silahın AR tipi otomatik tüfek olduğu bildirildi.

YENİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Donald Trump’a yapılan suikast girişiminin yeni görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde keskin nişancıların çok hızlı bir şekilde saldırgana ateş açtığı ve vurduğu görülüyor.

 

Kaynak: HABER MERKEZİ