Süleyman Soylu dokunulmazlığının kaldırılması için başvuru yapıyor

Yayın tarihi: 13 Temmuz 2024 Cumartesi 12:32 pm - Güncelleme: 13 Temmuz 2024 Cumartesi 3:57 pm

Haber: TELE1 Haber Merkezi

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhuriyet Gazetesi’ni haysiyet celladı alçaklar’ diye hakaret ederek hedef aldı. Soylu, “Dokunulmazlığımın kalkması için TBMM’ye müracaat edeceğim” dedi.

Suç örgütleriyle ilişkili olduğu yönündeki iddialarla sık sık gündeme gelen eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dokunulmazlığının kaldırılması için başvuru yapacağını duyurdu.

7 yıllık İçişleri Bakanlığının ardından Haziran 2023’te koltuğunu Ali Yerlikaya’ya devreden Soylu, Cumhuriyet gazetesini hedef aldığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Haysiyet celladı alçaklar… Yıllardır intikamınız ve iftiralarınız bitmedi… Cumhuriyet gazetesi ! Baronluğumu ispat etmezseniz namertsiniz. Size yakında bir imkan daha vereceğim.. Dokunulmazlığımın kalkması için TBMM’ye müracaat edeceğim.. Özgür Özel ile dirsek temasında olup, beni dokunulmazlıkla tehdit edenler elinizde ne belge varsa ortaya koymazsanız şerefsizsiniz… fetöcüler, pkk’lılar, uyuşturucu tüccarları, suç çeteleri soros’un çocukları sizde gelin. Allah büyüktür ve adildir… ”

 

Ali Yerlikaya, Suriyelilere ilişkin veri sızıntısında Süleyman Soylu dönemini mi işaret etti?

Kaynak: TELE1