İBB Meclisi’nde tansiyon yükseldi! Üyeler birbirinin üzerine yürüdü Başkan oturumu kapattı

Yayın tarihi: 11 Temmuz 2024 Perşembe 10:36 pm - Güncelleme: 11 Temmuz 2024 Perşembe 10:36 pm

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisinde kentsel dönüşüm tartışması çıktı. AKP’li ve CHP’li üyelerin birbirilerine laf atmalarının üzerine araya giren Meclis 1’inci Başkanvekili Nuri Aslan’ın, “Siz bana müsaade edin ben ona haddini bildiririm” sözleri tartışmayı artırdı. Meclis üyeleri birbirinin üzerine yürürken Aslan oturuma ara verdi.

İBB Meclisi Temmuz ayı üçüncü oturumu, Meclis 1. Başkanvekili Nuri Aslan başkanlığında Saraçhane’deki belediye binasında gerçekleştirildi. Mecliste gündem dışı söz alan CHP’li meclis üyesi Elif Fındıkoğlu, deprem ve kentsel dönüşüm üzerine konuştu.

Fındıkoğlu’nun AKP dönemine ilişkin ifadeleri üzerine AKP Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş konuşmanın ardından söz alarak KİPTAŞ ve hükümet eliyle İstanbul’da yapılan kentsel dönüşüm faaliyetlerini anlattı.

Türkan Saylan’ın adı yaşadığı sokağa verildi!

“BENİM İLÇEMDE DURDUK YERE BİNALAR YIKILIYOR”

Daha sonra söz alan CHP Grup Sözcüsü Gencay Özcan ise depreme yönelik çalışmaların siyaset üstü bir konu olduğunu belirterek, “Benim ilçemde (Bahçelievler) durduk yere binalar yıkılıyor.” dedi. Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır da sataşma gerekçesiyle söz aldı.

Bahçelievler’in 60-70 yıllık bir yerleşim yeri olduğunu ifade eden Bahadır, bugün İstanbul’un ve Türkiye’nin en fazla kentsel dönüşüm yapılan ilçelerinden olduklarını dile getirdi.

“BÜYÜKŞEHİRDE ÖĞRETTİK BURADA DA ÖĞRETECEĞİZ”

Bahadır, konuşması sırasında CHP’li Grup Sözcüsü Özcan’ın araya girmesi üzerine, “Gencay Bey, Bahçelievler’de dinlemeyi öğrenmedi, burada da öğrenmedi. Büyükşehir’de öğrettik burada da öğreteceğiz merak etme” dedi.

Tartışma üzerine meclis oturumunu yöneten Başkanvekili Aslan, görevlilere Bahadır’ın mikrofonunu kapattırdı.

“BEN ONA HADDİNİ BİLDİRİRİM”

Karşılıklı sataşmalar nedeniyle araya giren Meclis Başkanı Aslan, CHP Grup Başkanvekili Ülkü Sakalar ve AKP Grup Başkanvekili Zeynel Abidin Okul’dan gruplarını sükunete davet etmelerini istedi.

Karşılıklı laf atmalar üzerine Aslan, CHP sıralarına yönelik “Arkadaşlar ben meclis başkanıyım. Bu kürsüde her meclis üyesinin hakkını korumak benim görevimdir. Siz bana müsaade edin ben ona haddini bildiririm ama siz benim adıma konuşmaya başlamayın, ayıptır. Ben kimsenin hakkını kimseye yedirtmem.” dedi.

AKP Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş, ayağa kalkarak Aslan’a ifadelerinin yakışıksız olduğunu söylerken, çok sayıda meclis üyesi AKP sıraları önünde toplanarak tartıştı.

Tartışmanın büyümesi üzerine Aslan, oturuma ara vererek grup başkanvekillerini odasına davet etti.

ARA SONRASI CHP’Lİ BAŞKANVEKİLİ ÖZÜR DİLEDİ

Yaklaşık bir saatlik aranın ardından meclis tekrar toplandı.

Meclis 1. Başkanvekili Aslan, meclis başkanı olarak görevinin hakareti engellemek ve düzeltmek olduğunu ifade ederek, “Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim” dedi.

Aslan’ın konuşmasının ardından oturum kaldığı yerden devam etti.

Kaynak: TELE1