Merdan Yanardağ: CHP’nin çağrısı çok yerinde ve doğru

Yayın tarihi: 24 Haziran 2024 Pazartesi 9:29 pm - Güncelleme: 24 Haziran 2024 Pazartesi 9:42 pm

Haber: TELE1 Haber Merkezi

CHP Sözcüsü Deniz Yücel’in, “Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin istifa etmelidir” sözleri hakkında konuşan Merdan Yanardağ, “Deniz Yücel’in bu konudaki çağrısını çok yerinde ve doğru buluyorum” ifadelerini kullandı.

18 Dakika programında konuşan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Deniz Yücel’in MYK’den sonra yaptığı açıklamayı değerlendirdi.

Yanardağ, özetle şunları söyledi:

“Bugün CHP MYK toplantısı yapıldı. MYK’den sonra CHP Sözcüsü Deniz Yücel çok önemli bir açıklama yaptı. Çok kritik bir açıklama. Birçok konuda yaptı bu açıklamayı ama onlardan ikisinin büyük önem taşıdığını düşünüyorum. Bir tanesi Milli Eğitim Bakanı hakkında hem istifa çağrısı yaptı hem de görevden alınması yönünde Cumhurbaşkanı’na bir çağrı yaptı. Bunun önem taşıdığını düşünüyorum. Akla ve bilime karşı savaşan, Orta Çağ değerlerini modern Türkiye’ye dayatan bir tarikat dostu, çağ dışı tarikat ve cemaatlerle iç içe geçen bir eğitim yapısını tasarlayan bu kişiye eğitimi ve çocuklarımızı teslim edemeyiz dedi. CHP Türkiye’de 31 Mart’tan birinci parti olarak çıkmış, son seçimden birinci parti olarak çıkmış Türkiye’deki çoğunluğu temsil eden cumhuriyetin kurucu gücü bir siyasal hareketin ve partinin böyle bir çağrıyı yapmasını önemsiyorum.”

 

Kaynak: HABER MERKEZİ