Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş partileri ziyaret etti! “Asıl mücadele şimdi başlıyor”

Yayın tarihi: 12 Haziran 2024 Çarşamba 6:28 pm - Güncelleme: 12 Haziran 2024 Çarşamba 6:28 pm

Ankara’da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Yol Partisi Genel Başkanı Çayır, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu ile görüştü. MHP’li Semih Yalçın’a da yanıt veren Ateş, “Dosyayı açıp okumadıysa mahkemeye gelsin” dedi.

İddianamede MHP’nin adının geçmemesi üzerine Ayşe Ateş partilerle görüşme kararı aldı. Ateş’in MHP’yi işaret eden açıklamaları Erdoğan’ı  Ateş ile görüşmek zorunda bıraktı. Ayşe Ateş, dün AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü. Bir saat süren görüşmenin ardından açıklama yapan Ateş, “Beni ve kızlarımı gerçekten uzun uzun dinledi. Durumu anlattım, izah ettim, dosya hakkında konuştuk” dedi.

Ayşe Ateş, bugün de Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile görüştü. Ateş, liderleri 1 Temmuz’daki duruşmaya davet etti.

“ASIL MÜCADELE ŞİMDİ BAŞLIYOR”

Ayşe Ateş, Çayır ile görüşmesinin ardından şu açıklamayı yaptı:

“Sayın genel başkanı ziyaret ederek 1 Temmuz’daki duruşmada bize destek olmasını rica ettim. Şimdiye kadar bize verdiği desteklerden dolayı kendisine teşekkürlerimi ilettim. Dünkü ziyaretimiz gerçekten çok olumlu ve güzel geçti. Ancak bizim için asıl mücadele şimdi başlıyor. Bundan sonra sesimizi daha da gür bir şekilde çıkaracağız. Yanımızda duranlara birlikte bu adalet yürüyüşünü gerçekleştireceğiz. İnşallah sonuca varacağız. Faillerin yakalanması için kendisinden irade koymasını istedim. Kendisi de ne yapılması gerekiyorsa en hızlı şekilde yapılacağının sözünü bana verdi. Cumhurbaşkanımız beni uzun uzun dinledi ve gereğinin yapılacağını söyledi. Bu günden sonra katiller, katilleri koruyanlar ne yapacaklarını düşünmeye başlasınlar. Onları çok zor günler bekliyor. Katiller ve azmettiriciler yakalanıp, cezalarını çektiğinde zafere ulaşacağız.”

KARAMOLLAOĞLU: SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Karamollaoğlu, Ayşe Ateş’i parti genel merkezinde kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen görüşme sonrasında açıklama yapan Karamollaoğlu, “Merhum Sinan Ateş’in ölümü üzerindeki perdeyi kaldırmak ve eşi Ayşe Ateş’in adalet arayışına destek vermek için sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz. Adaletin tecellisi adına bu davanın hiçbir soru işaretine mahal vermeden açıklığa kavuşması gerektiğine inanıyoruz. Bizler bu süreçte hem Ayşe Ateş kızımızın hem de yavrularımızın yanında duracağız.” ifadelerini kullandı. Ayşe Ateş ise, Karamollaoğlu’na teşekkürlerini ilettiğini ve desteklerinin devamını istediğini söyledi.

“VERDİĞİ DESTEKTEN DOLAYI ERBAKAN’A TEŞEKKÜRLERİMİZİ İLETTİK”

Fatih Erbakan’ı 1 Temmuz’da Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin görülecek davanın duruşmasına davet ettiğini belirten Ayşe Ateş, “Verdiği destekten dolayı Sayın Erbakan’a teşekkürlerimizi ilettik. Kendisini 1 Temmuz’daki duruşmaya davet ettim. Kendisi de destek vereceğini, yanımızda olacağını söyledi” dedi.

KILIÇDAROĞLU VE AKŞENER’LE DE GÖRÜŞECEK

Ateş, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le de görüşeceğini, ardından da Zafer Partisi, İYİ Parti ve DEVA Partisi’ni de ziyaret edeceğini de bildirdi.

AYŞE ATEŞ’TEN MHP’Lİ YALÇIN’A YANIT: DOSYAYI AÇIP OKUMADIYSA MAHKEMEYE GELSİN

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın Sinan Ateş davası hakkında, ”Solcu basın tarafından MHP’yi töhmet altında bırakmak, partimize zarar vermek, aleyhimizde algı oluşturmak için kullanılmaktadır” şeklindeki sözlerine tepki gösteren Ayşe Ateş, “Kuru laf kalabalığı diyorum. Dosyayı açıp okumadıysa mahkemeye gelsin, kimin adı var, kimin adı yok orada görür” dedi.

 

Kaynak: HABER MERKEZİ