Aralıklı orucu dünyaya tanıtan ünlü doktor Michael Mosley ölü bulundu

Yayın tarihi: 10 Haziran 2024 Pazartesi 12:33 pm - Güncelleme: 10 Haziran 2024 Pazartesi 12:34 pm

Yunanistan kaybolan ünlü doktor ve BBC sunucusu Michael Mosley Simi (Sömbeki) adasında bulundu. Mosley aralıklı orucu dünyaya tanıtan isimdi.

Yunanistan’ın Sömbeki (Simi) Adası’nda kaybolan BBC sunucusu Michael Mosley’in 5 gün süren aramalar sonucu ölü bulunduğu bildirildi.

Yunan basınındaki haberlere göre tatil için Sömbeki Adası’na gelen 68 yaşındaki Mosley’in cansız bedeninin bu sabah Aya Marina Plajı’nın yakınındaki kayalık bölgede bulundu.

Çarşamba günü kaybolan Mosley’in ölüm nedeninin belirlenmesi için cesedinin Rodos Adli Tıp Kurumuna götürüldüğü, şu an için herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığı kaydedildi.

Yetkililer, Mosley’in düşmesi sonucu başından yaralanarak öldüğü ihtimali üzerinde durulduğunu açıkladı.

Dr. Michael Mosley

DR. MİCHAEL MOSLEY KİMDİR?

İngiliz Michael Mosley, Londra’da tıp okuyup doktor olduktan sonra uzun yıllardır sunucu, belgesel yapımcısı, gazeteci ve yazar olarak çalıştı. Daily Mail’de köşe yazarlığı yapan Mosley’nin Channel 4’da “İngiltere’yi kim şişmanlattı?” isimli bir programı var.

Dr. Mosley, aralıklı oruç diyetlerini savunmasıyla biliniyor. Haftada iki gün kalori almayı kısıtlayan, diğer beş gün ise sağlıklı beslenme ve egzersizi içeren 5:2 diyetiyle tanınıyor. Diğer bir diyeti ise kalori alımının en az iki hafta boyunca günde 800 kalori ile sınırlandırıldığı ‘Fast 800’. Eşi Clare Bailey Mosley de doktor, yazar ve sağlıklı yaşam uzmanı.

Kaynak: AA