Ankara’yı yine sağanak vurdu! Caddeler göle döndü, araçları suya gömüldü

Yayın tarihi: 8 Haziran 2024 Cumartesi 4:31 pm - Güncelleme: 8 Haziran 2024 Cumartesi 4:31 pm

Meteoroloji’nin uyarılarının ardından başkent Ankara’da beklenen sağanak yağış etkisini gösterdi. Şehrin birçok noktasında yağış nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü, araçlar yollarda ilerlemekte güçlük çekti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyardığı Ankara’da önceki gün etkili olan fırtınanın ardından bugün bir kez daha sağanak yağış etkili oldu.

Öğle saatlerinde havanın kararmasının ardından şiddetli sağanak yağış başlayan başkent yollarında su birikintileri oluşurken, araçlar ilerlemekte güçlük çekti.

Özellikle Çankaya, Sincan ve Etimesgut’ta etkisini gösteren sağanak sebebiyle bazı metro girişleri ile alt geçitler suyla doldu. Kentteki yağış dolayısıyla trafikteki araçlar da ilerlemekte güçlük çekti. Bazı araçların içi suyla doldu. Sürücüler ve vatandaşlar, araçların içindeki suyu pet şişelerle boşaltmaya çalıştı.

 

PAZAR YERİNİ SU BASTI

Sincan’daki Yenikent pazar yerini de su bastı. Su içinde kalan pazar yerinde esnaf ürünlerinin zarar görmemesi için önlem almaya çalıştı. İlçede Gaziosmanpaşa Metro İstasyonu’nda da su baskını yaşandı. Metronun içine dolan suyun rayların üzerine şelale gibi aktığı görüldü. Kentte bazı ev ve iş yerlerini de su bastı. Belediye ekipleri sağanaktan etkilenen bölgelerde çalışma başlattı.

Ankaralılar sağanak yağışa dikkat! Belediye ve valilik saat vererek uyardı

Kaynak: AA-DHA