Özgür Özel: Biz bir erken seçim çağrısı yapmıyoruz

Yayın tarihi: 6 Haziran 2024 Perşembe 1:46 pm - Güncelleme: 6 Haziran 2024 Perşembe 3:24 pm

Haber: TELE1 Haber Merkezi

CHP lideri Özgür Özel, erken seçim kararını millet verir diyerek “Biz bir erken seçim çağrısı yapmıyoruz” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 11 Haziran Salı günü saat 16:00’da CHP Genel Merkezi’nde görüşme yapacaklarını açıkladı.

Özel, gazetecilerin sorularını cevapladı. Özel, erken seçim çağrıları hakkında, “Bizim net olarak söylediğimiz şudur; biz bir erken seçim çağrısı yapmıyoruz. Erken seçim kararını millet verir. Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin 127 milletvekiliyle erken seçim kararını zaten alabilecek güçte değilim” ifadelerini kullandı.

Erken seçim ve İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun ‘mayınlı saha’ açıklaması sorulan Özel, “Ben durduğum yerdeyim. 31 Mart seçimlerinde seçmenin karşısına çıktığımızda çok net olarak şunu söyledik; ‘Biz sesinizi duyuyoruz ve duyuracağız. Eğer siz de sesinizi duyurmak istiyorsanız, siz de bu seçimde 10 bin lira en düşük emekli maaşını reva görenlere, asgari ücretinize zam yapmamayı düşünenlere, 1 milyon öğretmeni atamayanlara, gençlerin umutlarını kıranlara, işçilere hak ettiğini vermeyenlere sesinizi duyurun’ dedik. Ben 31 Mart günü de söyledim bugün de söylüyorum; 31 Mart seçim sonuçları CHP’yi 47 yıl sonra birinci parti yaptı. Bizim net olarak söylediğimiz şudur; biz bir erken seçim çağrısı yapmıyoruz. Erken seçim kararını millet verir. Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin 127 milletvekiliyle erken seçim kararını zaten alabilecek güçte değilim. Olsa yarın alırım, öbür pazar iktidara gelirim. CHP erken seçim istemez mi? Evet ister ama erken seçimin yapılabilmesi için bunun milletin gündemi olması ve vatandaşın istemesi lazım.” diye konuştu.

Erdoğan’ın CHP’yi ziyaret edeceği tarih açıklandı

DERVİŞOĞLU’NA YANIT: MAYINLI SAHA FALAN YOK

Özel şöyle devam etti:

“Şimdi siz 10 bin lira asgari ücreti değiştirmezseniz, çaya 17 lira taban fiyat verirseniz, AİHM kararlarına uymazsanız ve asgari ücrete zam yapmama gibi bir noktaya gelirseniz toplumun hangi kesimi sizden memnun olacak da devam edeceksiniz. O zaman erken seçim kaçınılmaz olur. Mayınlı saha falan yok. Siyasette erken seçim konuşmanın mayına basmak olduğunu düşünmüyoruz. Hele hele birinci parti hiç böyle düşünmez. Ama oy oranınız sizi bir seçimden uzak tutuyorsa seçimi mayınlı saha olarak değerlendirirsiniz. Cumhuriyet Halk Partisi yarın bir seçim olsa iktidara gelecek partidir. Ancak erken seçim meselesinde benim atfım CHP’nin çağrısı değil hukuk tanımazlığın ve vatandaşın sesini duymamanın doğuracağı sonuçlara ilişkindir.”

KAYYUM SORUSUNA YANIT

DEM Partili Hakkari Belediyesi’ne kayyum atamasıyla ilgili soruya Özel, “Kayyumla ilgili Cumhur İttifakı’ndan gelen her iki açıklamayı da talihsiz buluyorum. Bahçeli’nin değerlendirmesi çok sorunlu. Millet vardır, devleti demokrasiyle yönetirseniz milletin yüzü güler. Bugün yetkiyi elinde bulunduranla aram iyi, ayar veriyorum diye milletin sesi olunmaz. Milletin sesi sandıktadır. Hukuku çiğnedik, milletin menfaati burada diyemezsiniz.” yanıtı verdi

Kaynak: HABER MERKEZİ