İngiltere’de seçim düellosu! Hint kökenli Başbakan rakibini mültecileri sokağa dökecek diye suçladı

Yayın tarihi: 5 Haziran 2024 Çarşamba 12:17 pm - Güncelleme: 5 Haziran 2024 Çarşamba 12:17 pm

Haber: Özlem Aktürk

İngiltere’de 4 Temmuz’da yapılması planlanan genel seçim öncesi ilk televizyon tartışmasında karşı karşıya gelen Başbakan Rishi Sunak ve ana muhalefetteki İşçi Partisi’nin lideri Keir Starmer arasında gerginlik yaşandı. Hindistan kökenli Başbakan Sunak, İşçi Partisi’nin göçmenleri sokağa dökeceği konusunda suçladı.

Televizyondaki tartışma programı öncesi yapılan son kamuoyu anketleri İşçi Partisi’nin rekor bir oy oranıyla kazanacağını gösteriyordu.  Sunak, İşçi Partisi’nin yıllık vergileri hane başına 2 bin sterlin artırmak istediğini savunurken, Starmer buna “tam bir zırva” yanıtını verdi.

İŞÇİ PARTİSİ GÖÇMENLERİ SOKAĞA DÖKECEK

Başbakan Sunak muhalefet partisinin vergileri arttıracağı yönündeki suçlaması sonrasında, İngiltere’deki mülteciler hakkında da suçlamalarda bulundu. Suna, İşçi Partisi’nin seçimi kazanması durumunda mültecileri sokağa dökeceğini söyledi.

Sunak Ruanda planını da anlatarak şu ifadeleri kullandı:

Ruanda’ya uçuşlar temmuz ayında başlayacak, ancak yalnızca ben sizin Başbakanınız olursam. Keir Starmer seçilirse tüm bu göçmenleri serbest bırakılacak, uçuşlar iptal edilecek ve insanların teknelerle geçiş yapmasına yönelik adaletsizliği durdurmak için hiçbir caydırıcılığımız kalmayacak.

PLANA SADIK KALIN

Dolayısıyla bu seçimde sizin için seçim şu; planımıza sadık kalın, o uçaklarda yasadışı göçmenler olacak. İşçi Partisi ile birlikte onlar da sokaklarımızda olacaklar. yeni yasaların ‘1000 suçlu ve insan kaçakçısının tutuklanmasına ve yüzlerce yıl hapis yatmasına sağladı.  Bizim bu çeteleri parçalamamız gerekiyor; Keir Starmer bu yasalara karşı oy kullandı. Her zamanki gibi burada bir şey söylüyorsunuz ama geçmiş performansınız tamamen farklı şeyler söylüyor size güvenilemez.

 

 

Kaynak: HABER MERKEZİ