Ali Koç, Jose Mourinho’nun maliyetini açıkladı

Yayın tarihi: 5 Haziran 2024 Çarşamba 10:32 am - Güncelleme: 5 Haziran 2024 Çarşamba 10:37 am

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, katıldığı programda Aziz Yıldırım‘ın 15 milyondan aşağı anlaşmadıkları iddiasına karşın Mourinho’nun maliyetini açıkladı. Koç, “Jose Mourinho ile ekibiyle birlikte 12 milyon euroya anlaştık” dedi.

Süper Lig ekibi Fenerbahçe’de sezonun sona ermesiyle gözler başkanlık seçimine çevrildi. 8-9 Haziran’da yapılacak Seçimli Olağan Genel Kurul’a gidecek olan takımda mevcut Başkan Ali Koç ve Aziz Yıldırım yarışacak. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın Yeni Bir Sabah programına katıldı. Ali Koç Mourinho’yu Fenerbahçe’ye getirmek için nasıl ikna ettiklerini ve projenin detaylarını açıkladı.

Koç, Jose Mourinho’nun transfer sürecine ilişkin “Mourinho’yu ikna etmemizde zamanlama çok önemliydi. Bir hocaya ihtiyacımız olursa ne gibi opsiyonlar var diye çalışmalarımızı sürdürdük. Bunlardan biri de Jose Mourinhoy’du. Mario Branco, Jose Mourinho’ya önce Fenerbahçe’yi anlattı. Hayallerimizi anlattık. Fenerbahçe’nin ne demek olduğunu anlattıktan sonra Fenerbahçe’nin futbol operasyonlarını anlattık. 100 sayfalık bir rapor hazırladık. Bundan etkilendi. Olağanüstü bir istatistik ile şampiyonluğa gidiliyorduk. Aynı kadro mühendisliği yaptığımız gibi çalışmalarımızı yaptık. Mario, kendisine şu anki takımla ilgili bilgi verdi. Eksik pozisyonlara uyan futbolcularla ilgili liste verdik. Senin çalıştığın hiçbir kulübün satın alma gücü Fenerbahçe kadar az değil, bunu bilerek geleceksin” dedim. Biz ne yaptık, gelecek vadeden hem ekonomik hem sportif açıdan iş yapabilecek futbolcular aldık. Winner sporcularla harmanladık ve çok iyi netice verdik. Bunları anlattık ve etkilendi. Mourinho sadece takıma odaklanmak istiyor. Kendisinin potansiyelini en iyi vereceğine inandı. Bize Aziz Bey’in yaptığı tekliften daha aza geldi” ifadelerini kullandı.

Ali Koç’tan Aziz Yıldırım’a bir davet daha

Koç, ayrıca “Mourinho ile bizim dışımızda başka kulüpler de görüştü. Beşiktaş da temasa geçti. Aziz Yıldırım ve Sadettin Saran da görüştü. Ama biz, bunların hepsinden önce görüştük.” dedi.

MOURİNHO’NUN MALİYETİ

Fenerbahçe başkan adayı Aziz Yıldırım’ın Mourinho’ya teklifinden 3 milyon euro daha az fiyata anlaştıklarını belirten Koç, Mourinho ve tüm ekibine 12 milyon euro verileceğini duyurdu.

TRANSFER AÇIKLAMASI

Transfer süreci hakkında da konuşan Koç, “Transfer listemiz, oyuncular belli. Hatta bazı yöneticilerim, ‘Görüştüğümüz oyuncuları açıklayalım’ diyor. ‘Kesinlikle olmaz’ diyorum. 3-5 oy fazla alabilmek için bitmemiş transferi açıklamam. Görüşmeler şu an sürüyor” diye konuştu.

Aziz Yıldırım: Acun kaşınıyor, geri zekalı

Kaynak: HABER MERKEZİ