İsrail’in Bükreş Büyükelçiliği’ne molotoflu saldırı

Yayın tarihi: 3 Haziran 2024 Pazartesi 7:59 pm - Güncelleme: 3 Haziran 2024 Pazartesi 7:59 pm

Romanya’nın başkenti Bükreş’teki İsrail Büyükelçiliği‘ne molotof kokteyle saldırı düzenlendi. Saldırgan polis tarafından gözaltına alındı.

Romanya’nın başkenti Bükreş’teki İsrail Büyükelçiliği’ne molotoflu saldırı düzenlendi. Olayın ardından hızlı bir şekilde bölgeye intikal eden Romanya gizli servisine bağlı terörle mücadele birimleri, saldırganı gözaltına aldı.

Romanya basınında yer alan haberlerde 34 yaşındaki saldırganın eylem sırasında kendini yakma tehdidinde bulunduğu ve eylemin herhangi bir zarara yol açmadığı belirtildi. Polis Sözcüsü Georgian Dragan basına yaptığı açıklamada saldırganın eyleminin kişisel olduğunu ve İsrail’in Gazze’deki saldırıları ile alakalı olmadığını söyledi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada “Bugün erken saatlerde Suriye asıllı olduğu anlaşılan biri, Romanya’daki İsrail Büyükelçiliği binası yakınlarına geldi. Kontrol sırasında bir molotof kokteyli çıkardı, ateşledi ve binanın lobisine giden giriş kapısına doğru fırlattı. Yerel güvenlik güçleri hemen müdahale ederek şahsı gözaltına aldı. Olayda yaralanma ve hasar meydana gelmedi. Şüpheli, soruşturma için yerel makamlara teslim edildi” denildi.

ABD’nin İsrail Büyükelçiliği’nde çalışan diplomatın cansız bedeni bulundu

Kaynak: HABER MERKEZİ