ABD’nin ünlü restoran zinciri iflas etti! Şubeler tek tek kapanıyor

Yayın tarihi: 29 Mayıs 2024 Çarşamba 9:14 am - Güncelleme: 29 Mayıs 2024 Çarşamba 9:21 am

ABD’nin restoran zincirlerinden Red Lobester, müşteri azalması ve rekabet baskısı nedeniyle iflas başvurusu yaptı. Firma, şubelerini tek tek kapatmaya başladı.

ABD’nin meşhur restoran zincirlerinden Red Lobster, ülke genelinde yaşanan olumsuz ekonomi koşulları ve rekabet baskısı nedeniyle iflas başvurusu yaptı. Bir yıldır batmamak için mücadele eden firma, mali zorlukları aşamayınca iflasını açıkladı.

ŞUBELER TEK TEK KAPANIYOR

Firma, her ne kadar deniz ürünleri konusunda tanınan bir marka olsa da müşteri azalması ve rekabet baskısı nedeniyle iflas başvurusunda bulunduğunu açıkladı.

Red Lobster, ABD genelindeki restoranlarını azaltma yolunu giderek ülkenin yaşadığı ekonomik krizden etkilenmemeye çalışacak. Şirket Florida’daki 17 restoranının dışında diğer eyaletlerde de şubelerini kapatmaya başladı.

Şirketin 26 Mayıs’ta Florida’da yaptığı iflas başvurusunda son 5 yılda yüzde 30’luk bir müşteri azalması yaşadıklarını açıkladı.

RESTORANLAR BELLİ SAYIDA TUTULACAK

Red Lobster’ın iflas başvurusuyla birlikte 27 eyaletteki şubelerin kapanması için de düğmeye basılmış oldu. Şirket, web sitesinde geçici olarak kapalı olduğu belirtilen 99 dükkanı ile birlikte geniş kapsamlı bir değişiklik sürecine girdi. Şirket kapanan restoranlardaki mutfak ekipmanlarının ise açık artırmayla satılacağını açıkladı.

İflas rüzgarı devam ediyor! Nisan ayında kapanan şirket sayısı açıklandı

ABD, Red Lobster, iflas

ABD’nin restoran zincirlerinden Red Lobester, müşteri azalması ve rekabet baskısı nedeniyle iflas başvurusu yaptı. Firma, şubelerini tek tek kapatmaya başladı.

 

Kaynak: Ekonomim