Olcay Kılavuz görevden alındı! Merdan Yanardağ Bahçeli’nin kritik görüşmesine dikkat çekti

Yayın tarihi: 28 Mayıs 2024 Salı 10:11 pm - Güncelleme: 28 Mayıs 2024 Salı 10:19 pm

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Sinan Ateş cinayetinde ismi sık sık geçen Olcay Kılavuz’ın görevden alınmadan önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile görüştüğüne dikkat çekti.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin soruşturmada adı geçen Olcay Kılavuz’un, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli için yürüttüğü danışmanlık görevine son verildi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Kılavuz’un MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile görüşmesinin ardından görevden alındığına dikkat çekti. Yanardağ şunları söyledi:

Olcay Kılavuz bir açıklama yaptı ve Sinan Ateş cinayetini ’şerefsizce işlenmiş bir cinayet olduğunu ve kendisinin böyle bir ‘şerefsizlik’ içinde olmayacağını söyledi. Bugün Ali Yerlikaya gündeminde yokken birden bire Devlet Bahçeli’yle görüştü.

Ali Yerlikaya Bahçeli’yi uyarmış olmalı ki; dosyaya giriyor ve yargılanacak ve belki de tutuklanabilir. Partideki görevlerinden ayrılmasında yarar var. Bunu söylemese bile bu gelişmeleri söylemesi yeterli. Bunun üzerine Ali Yerlikaya ziyareti ile Olcay Kılavuz’un görevden alınmasının arasında birkaç saat olmasını anca böyle yorumlayabiliriz diye düşünüyorum.

CİNAYET HAKKINDA İLK KEZ KONUŞMUŞTU

Olcay Kılavuz, dün Sinan Ateş cinayetiyle ilgili açıklamalarda bulunmuş, “Bu şerefsizliklerin içerisinde bizim yer bulmamızı çeşitli saldırı, çeşitli ithamlarla bizi bu olaylara çekmek istiyorlar. Bu olaydan en çok üzülen ve en çok mağdur olan kişi benim. Namusum ve şerefimle ülkü ocakları gibi bir kurumda uzun yıllar görev yapmış ve kendisinden sonra ülkü ocakları genel başkanlığı yapmış birisinin böylesi menfur bir saldırıya maruz kalmasına ne rızamız olabilir, ne de içinde olabiliriz, ne de böyle bir şey isteriz. Bu çok korkunç bir şey. Hatta alçakça” ifadelerini kullanmıştı.

Ayşe Ateş’in iddianameye girmeyen ifadesinden: Ahmet Yiğit Yıldırım ve Olcay Kılavuz’un adını vermiş

Kaynak: TELE1