Erdoğan isim vermeden Ankara Emniyeti tartışmasına değindi: Bürokratik vesayete izin vermeyeceğiz

Yayın tarihi: 15 Mayıs 2024 Çarşamba 12:44 pm - Güncelleme: 15 Mayıs 2024 Çarşamba 2:25 pm

Haber: TELE1 Haber Merkezi

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son günlerde gündemden düşmeyen Ayhan Bora Kaplan soruşturmasına üstü kapalı değindi. “Bürokratik vesayetin nüksetmesine izin vermeyeceğiz” diyen Erdoğan, “Kanunun dışına çıkan, hatası, kastı veya marazı olan kim varsa hukuk zemininde hesabını mutlaka soruyoruz” ifadesini kullandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. Son günlerde gündemden düşmeyen Ayhan Bora Kaplan soruşturması ile ilgili konuşması beklenen Erdoğan, üstü kapalı bir biçimde konuya değindi.

Erdoğan şunları söyledi:

“Bu noktada içimizde, kadrolarımızda eğer yanlış değerlendirmeler yapanlar, milletin mesajını yanlış okuyanlar varsa atalete veya tembelliğe tevessül edenler olursa onlarla hiç tereddüt etmeden yollarımızı ayırırız. AK Parti’nin çalışma usulü bellidir, hemen yarın seçim olacakmış gibi hazırlıklıyız, hemen yarın milletimiz tarafından hesaba çekilecekmiş gibi çok çalışırız. Aynı zamanda biz hiç seçim olmayacak gibi süreye bakmadan, tarihe bakmadan kendimizi seçim tarihleriyle kısıtlamadan çalışan bir kadroyuz. Şunu çok net ifade etmek isterim. Ne teşkilatımızda ne de bürokrasi kadrolarında rehavete, tembelliğe, gevşemeye, isteksizliğe, gönülsüzlüğe asla ve asla tahammülümüz olamaz.

Son 21 yılda çetin mücadeleler sonucu gerilettiğimiz bürokratik vesayetin tekrar nüksetmesine fırsat vermeyiz, vermeyeceğiz. Son dönemde gündeme gelen her hadiseyi tüm boyutlarıyla en ince detayına kadar takip ediyoruz. Kanunun dışına çıkan, hatası, kastı veya marazı olan kim varsa hukuk zemininde hesabını mutlaka soruyoruz.”

ÖZGÜR ÖZEL İLE GÖRÜŞME

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşmesine değinen Erdoğan bir kez daha yumuşama mesajı verdi. Erdoğan şöyle konuştu:

“Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’i Ak Parti Genel Merkezi’nde kabul ettik ve kendisiyle verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Görüşme sonrasında da ifade ettiğim gibi, Türkiye’de siyasetin bir yumuşamaya ihtiyacı var ve biz bu konuda üzerimize düşeni yapacağız.
Temennimiz odur ki; önümüzdeki 4 yıl gerilimle değil hoşgörüyle geçsin. İstiyoruz ki, muhalefet yıkıcı, kırıcı değil yapıcı olsun. Arzumuz odur ki; Türkiye’nin meseleleri siyasetin günlük polemiklerinin üzerinde ele alınsın. Biz bu iklimin Türk siyasetinin normali haline gelmesini temenni ediyoruz.”

Süleyman Soylu ile Erdoğan arasında ‘Ayhan Bora Kaplan’ görüşmesi

Kaynak: TELE1