Bilge Yılmaz’dan “İYİ Parti’den istifa edecek” iddiaları hakkında açıklama

Yayın tarihi: 27 Şubat 2024 Salı 10:24 am - Güncelleme: 27 Şubat 2024 Salı 10:24 am

İYİ Parti Ekonomi Patikaları Başkanı Bilge Yılmaz‘ın da partiden istifa edeceği iddia edildi. Yılmaz söz konusu iddialar hakkında açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra  180 derece yön değiştiren İYİ Parti’de çok sayıda üst düzey ve yüzlerce parti üyesi partiden istifa etmiş ve İYİ Parti’nin muhalefete muhalefet eden siyaset anlayışı istifa eden isimler tarafından çok sert tepkiyle karşılanmıştı. Bu süreçte bazı siyaset bilimcilerin İYİ Parti’nin Cumhur İttifakı  ile de ortak olabileceği dahi iddia edilmişti.

BİLGE YILMAZ DA İSTİFA EDECEK İDDİASI

OdaTV’de yer alan habere göre; Ekim 2021’de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in danışmanı olan partide Erhan Usta’nın grup başkanvekilliği görevine getirilmesi sonrasında, 23 Aralık 2021 tarihinde İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanlığına atanan Bilge Yılmaz’ın da partideki istifa furyasına katılacağı iddia edildi.

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanması halinde Bilge Yılmaz’ın ekonominin başına getirileceği söyleniyordu.

“ŞİMDİLİK DÜŞÜNMÜYORUM”

Söz konusu iddialar sonrasında KRT’ye konuşan Bilge Yılmaz en yakın zamanda ortaya atılan iddialara ilişkin bir açıklama yapacağını ifade ederek, “İstifa etmedim, şimdilik düşünmüyorum” dedi.

Bilge Yılmaz’dan Mehmet Şimşek göndermeli faiz tepkisi: Sahte iyimserlik

 

Kaynak: TELE1