Hacer Foggo Özgür Özel’e gösterilen fotoğrafın hikayesini anlattı

Yayın tarihi: 31 Ocak 2024 Çarşamba 10:40 am - Güncelleme: 31 Ocak 2024 Çarşamba 10:49 am

Hacer Foggo, CHP lideri Özgür Özel‘in “14 Mayıs günü seçim bitince havaalanından paylaştığı resim bana gösterildi ve itiraz edildi” açıklamasında bahsettiği paylaşımının hikayesini anlattı.

Bir dönem CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörlüğü ve Genel Başkan danışmanlığı görevi yürüten, son olarak da CHP’den Konak Belediye Başkan aday adayı olan yazar Hacer Foggo’nun Karaburun’dan aday gösterilmesi bekleniyordu. CHP’nin İzmir ilçe adaylarının kesinleşmesinin ardından Foggo söz konusu iki ilçede de aday gösterilmedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hacer Foggo’nun CHP’den Konak Belediye Başkan aday olarak gösterilmemesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

“PAYLAŞTIĞI RESİM BANA GÖSTERİLDİ”

Halk TV’den İsmail Küçükkaya’ya konuşan Özel, “MYK’ya sunduğum listede Hacer Foggo vardı. Ancak büyük bir itiraz yükseldi” dedi. Özel, şunları söyledi:

“14 Mayıs günü seçim bitince havaalanından paylaştığı resim bana gösterildi ve itiraz edildi. İzmir’den ve özellikle kadın kolları başkanının atanması için mücadele verdiler.”

FOGGO’DA CEVAP GELDİ

Hacer Foggo sosyal medya hesabından Özgür Özel’e cevap verdi. Foggo, “Benim adaylığıma PM’de itiraz edip İzmir’den ayrılış fotoğrafımı gerekçe gösterenlere bir çift sözüm var, ben İzmir’de iken CHP Genel Merkezi’nden aradılar ve İstanbul’a geçmemi, Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimi için İstanbul’da çalışmamı istediler. Buyrun o tarihte paylaştığım ve adaylığımı engelleyen kadın kollarına İstanbul’dan tatil videom” dedi.

NE OLMUŞTU?

CHP’den Konak Belediye Başkan Aday Adayı olan Hacer Foggo, aday gösterilmemesine tepki göstermişti.

Hacer Foggo, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda “Siz beni sığdıramadınız CHP’ye, oysa ben sığınılacak bir liman değil, talana, yoksulluğa karşı mücadele edecek kamusal bir alan için aday oldum. Şimdi yine ülkenin her yanındaki o girilemeyen evler, o sokaklar beni bekler” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: TELE1