970’nci haftada gözaltına alınan ‘Cumartesi Anneleri’ serbest bırakıldı!

Yayın tarihi: 28 Ekim 2023 Cumartesi 1:41 pm - Güncelleme: 28 Ekim 2023 Cumartesi 6:52 pm

Cumartesi Anneleri’nin 970’nci buluşmasında da 27 kişi kelepçelenerek gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar 5 saat sonra serbest bırakıldılar.

Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararına rağmen İstanbul Beyoğlu Galatasaray Lisesi önünde toplanan Cumartesi Anneleri’ne 970’nci buluşmada da polis tarafından gözaltı işlemi uygulandı.

Cumartesi Anneleri’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “#CumartesiAnneleri970Hafta buluşmamızda 27 kişi, AYM kararlarına rağmen bir kez daha kelepçelenerek gözaltına alındı. Destek için gelenlerin arkadaşlarımızla buluşmaları engellendi” ifadelerine yer verildi.

Cumartesi Anneleri’nin paylaştığı listeye göre gözaltına alınan isimler şöyle:

“İkbal Eren, Ali Ocak, Besna Tosun, İrfan Bilgin, Hüseyin Ocak, Gülseren Yoleri, Oya Ersoy, Leman Yurtsever, Ümit Efe, Nazım Dikbaş, Ayşegül Devecioğlu, Murat Çelik, İsmail Yücel, Davut Arslan, Doğan Özkan, Seyit Doğan, Salim Derelioğlu, Hüseyin Aygül, Taylan Bekin, Sevim Sancaktar, Begali Kurnaz, Selim Kara, Mikail Kara, Salih Zeki Tombak, Bedahet Tosun, Hüseyin Doğan ve Arda İlaldı”

969. Hafta’da gözaltına alınan ‘Cumartesi Anneleri’ serbest bırakıldı!

GÖZALTINA ALINANLAR SERBEST BIRAKILDI

Cumartesi Anneleri’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, gözaltına alınan 27 kişinin yaklaşık 5 saat sonra Galatasaray Meydanı’na uzak 3 farklı hastaneden serbest bırakıldıkları açıklandı.