90’lı yılların arabesk şarkıcısı Devran Çağlar, hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 15 Ağustos 2019 Perşembe 7:06 pm - Güncelleme: 16 Ağustos 2019 Cuma 3:56 am

Şarkıcı, Devran Çağlar geçirdiği kalp krizi sonrası hayata veda etti. Ölüm haberini ise bu akşam sahne alacağı mekan, sosyal medyadan duyurdu. Peki Devran Çağlar kimdir? Devran Çağlar ‘kimin oğlu’ olarak iddia edilmişti? Kaç yaşında? Devran Çağlar hakkında bilinmeyenler ve çok daha fazlası yazımızda…

90’lı yılların ünlü arabesk şarkıcısı Devran Çağlar uzun bir süre yaşamını Almanya’da sürdürmüştü. Daha sonrasında yeniden Türkiye’ye dönen Ünlü şarkıcısı Devran Çağlar, Maltepe’de bir rezidansta ölü bulundu.

Çağlar’dan bir süredir haber alamayan arkadaşları Çağlar’ın çalıştığı iş yerinin sahibine ulaştı.

 

Yaşanan sürecin ardından şarkıcının yaşadığı Maltepe’deki rezidansa gelen çalışma arkadaşları ve yakınları çilingir yardımıyla kapıyı açınca sanatçının cansız bedenine ulaştılar.

 

Haber kaynakları olay yerine gelen savcının ise incelemelerini şimdilik tamamlandığı bildiriliyor.

ADLİ TIP’A GÖNDERİLDİ

Şarkıcı Devran Çağlar’ın, Maltepe’de bir rezidansta ölü bulunmasının ardından  gözler sanatçının kesin ölüm nedenini ortaya çıkracak olan adli tıp raporuna çevrildi. Savcılığın ön raporunda kalp krizi geçirdiği ifade edliyordu.

 

Öteyandan Devran Çağlar (56) ismiye biline şarkıcı Mustafa Dağlar için hazırlanan ön rapor savcılık çalışmasının ardından tamamlanırken, Dağlar’ın naaşı da Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Ünlü şarkıcının hayata veda ettiğini ise bu akşam sahne alacağı mekan, sosyal medyadan duyurdu.

Öteyandan Çağlar ile ilgi hafızalarda kalanlar sesi ve dönemine damga vuran sarkıları değildi elbette.

Peki ne olmuştu?

‘Ben Eşref Kolçak’ın reddettiği oğluyum…’ çıkışı

Devran Çağlar, ‘Ben Eşref Kolçak’ın reddettiği oğlu,  Harun Kolçak’ın da ağabeyiyim’ iddialarıyla gündeme gelmişti.

 

Menzil tarikatının ‘sarışın kadın’ konulu tiyatro oyununa tepki yağıyor: ‘Sapıklık ve cinsiyetçilik’

 

90’lı yıllara damgasını vuran ünlü pop müzik sanatçısı Harun Kolçak’ın rahatsızlığı nedeniyle fenalaşarak hastaneye kaldırıldığı dönemde; Devran Çağlar’ın, yıllar önceki çıkışı ‘Ben Eşref Kolçak’ın reddettiği oğlu, Harun Kolçak’ın da ağabeyiyim’ iddiaları yeniden medyanın gündemine gelmişti.

Peki Devran Çağlar kimdir? Devran Çağlar gerçekten Eşref Kolçak’ın oğlu mu? Kaç yaşında? Devran Çağlar hakkında bilinmeyenler ve çok daha fazlası yazımızda…

Devran Çağlar Kimdir?

Devran Çağlar, şarkıları ve güçlü sesiyle bir döneme damgasını vurmuş ünlü şarkıcıdır.

 

Bir Tv kanalında Kolçak ailesinin üyesi olduğunu ifade etmişti

 

Devran Çağlar, geçtiğimiz yıllarda bir televizyon programına konuk olmuş, “Ben Eşref Kolçak’ın reddettiği oğlu, Harun Kolçak’ın da ağabeyiyim!” iddialarında bulunmuştu.

 

 

‘Cinsel tercihimden ötürü reddedildim’

 

İddialarına devam eden Çağlar, “Babam ergenlik dönemine girdiğimde yaptığım cinsel tercihimden ötürü beni fazlasıyla dışladı. Bana o dönemlerde ‘Ulan benim gibi bir adamın oğlu *bne olur mu? Bu bana yakışır mı?’ diyerek baskı yapıyordu.

Ben de bir süre duygularıma engel olmayı denedim ama başaramadım. Bu bana verilmiş bir hissiyat bunu reddedemezdim. Babama hayatımı bu yönde yaşayacağımı söylediğimde çok sinirlendi ve beni hayatından çıkarttı.

 

18’inci yılda AKP’yi karıştıran Berat Albayrak videosu!

‘Artık bu kırgınlığın bitmesini istiyorum’

 

20 senedir sanat camiasının içinde olmamıza rağmen babamla bir kez bile karşılaşmadık. Artık bu kırgınlığın bir an önce bitmesini istiyorum. Gerçek ailemin yanında olmak onlara doyasıya sarılmak istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Bu iddialara açıklık getirmek isteyen program sunucuları, Eşref Kolçak’ı aramış ve konu ile alakalı görüşmek istediklerini söylemişlerdi. Eşref Kolçak’ın bu telefona yanıtı çok sert olmuştu.

Eşref Kolçak; “Benim yıllarca emek vererek saygınlık yarattığım ismimi sakın ola ki *bnelerin isimleriyle yan yana koymayın” şeklinde yanıt vermişti.

Bunun üzerine Devran Çağlar; “görüyorsunuz işte babam bana hala sinirli olduğu için sizi böylesine tersledi” ifadelerini kullanmıştı.

Harun Kolçak ile kardeş olduklarını fotoğraflar ile kanıtlamaya çalışan Devran Çağlar, babasına şöyle seslenmişti:

Devran Çağlar; “Babacığım, gel bu kırgınlığa bir son verelim. Hayatımızın son günlerinde beraber mutlu mesut geçirelim. Zaten senin de Yeşilçam’la ilgili isminin anıldığı falan da yok. Artık endişe duyacağın bir durum da kalmadı.”

 

Foto: Devran Çağlar’ın yaşamının ilerleyen zamanlarındaki görüntüleri bu görüntülerinden çok farklı olsa da  müzikseverlerinin gönüllerinde ve hafızasında 90’lı yılardaki albüm kapakları için çektirdiği karelerle yer edindi.